• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže Putin, a s njim i ugovori od 230 miliona €

Izvor Tanjug

Tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina biće potpisan ugovor vredan 230 miliona evra između Infrastrukture Železnica Srbije i ruskih železnica RŽD internešenel.

Ugovor se odnosi na projektovanje i izvođenje radova na izgradnji železničke infrastrukture, kao i izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem u Srbiji.

Rusi nam sagradili prve kilometre brze pruge

Pare za pružne prelaze

Govoreći o pružnim prelazima, Mihajlović je rekla da je obezbeđeno 13 miliona evra za njihovu obnovu i izgradnju. Navela je da je prošle godine sređeno 80 pružnih prelaza, 2017. godine nešto manje od toga, te iznela podatak da su od 2010. do 2014. godine urađena samo tri prelaza. "Oko 2.000 prelaza u Srbiji će se srediti onako kako stručnjaci budu rekli da bi trebalo da budu obezbeđeni", navela je Mihajlović. Ministarka je rekla da je istraga pokazala da je za nedavnu nesreću pored Niša najodgovorniji vozač autobusa.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ističe da je Putinova poseta politički važna, ali i da će biti potpisano dosta sporazuma i ugovora, od kojih je ovaj između dve železnice izuzetno značajan.

Mihajlović je objasnila da je ugovorom predviđena realizacija tri projekta koji se odnose na radove na izgradnji elektrotehničke infrastrukture na deonici Stara Pazova - Novi Sad, izgradnju modernog i jedinstvenog dispečerskog centra, za koji se već dve godine izrađuje projektno-tehnička dokumentacija, kao i nastavak rehabilitacije barske pruge od Valjeva ka Užicu.

Ona je za TV Prva istakla da je veoma važno da Srbija dobije dispečarski centar, kako bi se iz jednog mesta upravljalo ne samo železničkim, već i drumskim saobraćajem.

Potpredsednica Vlade rekla je da je najveći iznos svih investicija upravo u infrastrukturi i da Srbija treba da sarađuje sa svima.

STRUKA I ZAKON IZRIČITI: Pružni prelaz mora da "zvoni"

"Nemamo problem da radimo sa svima - Rusijom, Kinom, SAD, Evropskom unijom, Azerbejdžanom. Važno je da Srbija ima dobre odnose sa svetskim silama, previše smo mi mali da bismo birali sa kim hoćemo, a sa kim nećemo da radimo", rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da se prethodnih nekoliko decenija nije ulagalo u železničku infrastrukturu i da Srbija sa RŽD-om nastavlja uspešnu saradnju.

"U pitanju je jedna od najboljih svetskih kompanija, sa kojom već radimo na modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta. Imamo odličnu saradnju i ovim ugovorom samo ćemo je učiniti još efikasnijom", rekla je ministarka.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joksa

Kao u NIS-u sto izrabljuju radnike.

Đoka

A jel' tačno da će Putin deliti narodu po 5 litara mleka?

An den

Isto kao i pre nekoliko godina što su dali milijardu kredita, samo što je tu milijardu niko video nije.Rus je to samo gleda svoj interes....Samo kad se setim NIS-a i koliko smo ispali naivni

special image