Predstavljamo vam recept za posni italijanski specijalitet, "pasta ala Norma". Ukusna je i zasitna, a pošto ne sadrži namirnice životinjskog porekla, možete je pripremiti danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
600 grama patlidžana
400 grama suve testenine bez jaja
Konzerva paradajza pelata (oko 400 grama)
Tri čena belog luka
Tri srednja paradajza
Litar supe od povrtne kocke
Sveži bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Patlidžan operite, odsecite mu krajeve i isecite na kockice srednje veličine. U jednoj većoj šerpi, stavite vodu za testeninu da proključa, a u drugu sipajte povrtnu supu, i kada provri, ubacite kockice patlidžana. Kuvajte patlidžan oko osam minuta, zatim procedite.
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk. Dodajte oceđeni patlidžan, pelat i paradajz sečen na kockice, posolite i pobiberite i pustite da krčka. Kada voda za testeninu provri, ubacite testeninu, zatim obilno posolite i kuvajte po uputstvu sa pakovanja.
Testeninu procedite, vratite u šerpu, dodajte sos i pospite svežim bosiljkom.
Kako vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti