Krompir je jedna od namirnica koju najčešće jedemo, posebno kada se posti, a evo još jednog sjajnog načina kako možete da ga pripremite.
Sastojci:
Dva veća krompira
50 grama pirinča
Dve kašičice mlevene paprike
Tri decilitra supe od povrća
250 grama kuvane boranije
Pola crvene paprike
Čen belog luka
Priprema:
Krompire dobro operite, bocnite ih viljuškom na nekoliko mesta i cele ih stavite u rernu na 200 stepeni, oko 40 minuta, da omekšaju. Proverite viljuškom da li su dovoljno mekani pre nego što ih izvadite.
U međuvremenu, u supu od povrća dodajte pirinač i sitno iseckanu papriku, pa kuvajte. Nešto kasnije dodajte i mlevenu papriku i kuvajte na srednjoj jačini rignle oko pola sata. Zatim dodajte i boraniju, pa kuvajte još oko pet minuta.
Krompire isecite na polovine, a zatim kašikom izvadite središnji deo, izgnječite ga i dodajte u šerpu sa povrćem. Polovine krompira punite mešavinom povrća i pirinča, poređajte na pleh i zapecite u rerni.
Naravno, krompir možete da punite povrćem po svojoj želji, pa možete da dodate i brokoli, šargarepu, grašak...
Kako vi spremate punjeni krompir? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti