Osvežavajuća poslastica gotova za "pet minuta"!
Sastojci:
450 grama svežih, zrelih kajsija
120 mililitara vode
100 grama šećera
250 mililitara slatke pavlake
Pola kašičice ekstrakta vanile
Nekoliko kapi svežeg soka od limuna
Priprema:
Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa, zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno, dok kajsije ne omekšaju.
Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
Stavite u friz da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte