Osvežavajuća poslastica gotova za "pet minuta"!
Sastojci:
450 grama svežih, zrelih kajsija
120 mililitara vode
100 grama šećera
250 mililitara slatke pavlake
Pola kašičice ekstrakta vanile
Nekoliko kapi svežeg soka od limuna
Priprema:
Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa, zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno, dok kajsije ne omekšaju.
Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
Stavite u friz da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima
Zvezdin skok na tabeli Evrolige, evo gde su crveno-beli: Nižu se pobede u gostima, ovo vodi direkt u plejof!