Osvežavajuća poslastica gotova za pet minuta!

Sastojci:

Pola kilograma breskvi, oljuštenih i isečenih na kriške

60 grama smeđeg šećeraž

Pola kašičice cimeta

Mrvica soli

340 grama grčkog jogurta

115 grama slatke pavlake

Dve kašičice ekstrakta vanile

Kašičica ekstrakta badema

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Breskve u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.

U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, ekstrakt vanile i ekstrakt badema. U drugoj činiji, mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte u grčki jogurt.

U smesu dodajte breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire, tako da ostanu komadići breskve.

Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svežim breskvama.

Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:

Domaći "čizkejk sladoled"

Posni sladoled od jagode

Domaći sladoled od banane