• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Menjamo lice Srbije, Ana primi me u tim

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "zamolio" premijerku Anu Brnabić da njega primi u tim za izradu strategije petogodišnjeg investicionog plana, jer smatra da svojim iskustvom može pomoći.

Vučić je, na konferenciji za novinare, rekao da se za investicionu strategiju sa lakoćom obezbeđuje 10 miliona evra, "a moguće i 12".

Taj novac će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam.

"Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim merama od 2014. godine", rekao je Vučić na pres konferenciji.

Istakao je da je od ključnog značaja izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda u celoj Srbiji.

"Za kompletnu kanalizacionu mrežu i vodovod, bez Beograda, izdvojićemo 3 milijarde evra, a to znači da svako selo, grad u Srbiji za cetiri ili pet godina imaju kanalizaciju i čistu pijaću vodu", rekao je Vučić.

"To je potpuno novo lice Srbije, nova Srbija", rekao je predsednik.

Od toga će najviše biti izdvojeno za Novi Sad - 127 miliona, zatim za Kragjevac, Niš...

"Moraće i Pančevo, Subotica, Valjevo, Smederevo, Čačak, Vranje, Požarevac... svi će imati kompletnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu", rekao je Vučić.

Danas se, kaže, vidi da su i Beograd, Novi Sad, Niš velika gradilišta, ali je poručio da to mora da bude slučaj i sa svim gradovima i naseljima u Srbiji.

"Gradimo puteve i pruge više nego ikada u Titovo vreme. Imamo novac, rast je sve viši i biće viši i smatramo da sa lakoćom možemo da obezbedimo 10, a možda budemo u stanju da obezbedimo i 12 milijardi evra", rekao je Vučić.

Podvukao je da u taj plan ne spada Moravski koridor, kao i put Ruma - Šabac, niti druge stvari, za koje je već obezbeđeno finansiranje.

Komentari 74

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Primi me u tim da se dogovorimo DA BUDE KAKO JA KAZEM.

xyz

Umislio da je mesija

Miki

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

special image