• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Petar Kralj

Slavni glumac preminuo je u 71. godini, potvrđeno je MONDU u Ateljeu 212. Pokrenuta inicijativa da bude sahranjen u Aleji velikana.

Petar Kralj umro je u četvrtak popodne u Beogradu, potvrđeno nam je u Ateljeu. Beogradski mediji prenose da je glumac bio teško bolestan, i da je nekoliko puta tokom poslednjih meseci bio hospitalizovan.

Datum i mesto sahrane biće uskoro saopšteni, a Atelje će tražiti da Kralj bude sahranjen sa svim počastima. Proslava Dana Ateljea, zakazana za 12. novembar, biće održana u Kraljevu čast.

"Ovo je veliki šok i tragedija. Tražićemo od grada da se Petar sahrani u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu"
, rekao je za MONDO upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović.

Rođen 4. aprila 1941. u Zagrebu, Kralj je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od kraja šezdesetih godina bio je stalni član Ateljea 212, a zatim je prešao u slobodne umetnike i igrao na scenama raznih pozorišta.

Odigrao je veliki broj uloga u komadima svetske i domaće dramske baštine, među kojima su "Hamlet", "Maksim Crnojević", "Galeb", "Ujka Vanja", "Mefisto", "Svet Georgije ubiva aždahu", "Građanin plemić", "Uspavana lepotica", "Jazavac pred sudom" i drugim.

Igrao je u filmovima "Roj", "Hajka", "Sok od šljiva", "Kako sam sistematski uništen od strane idiota", "Boj na Kosovu", "Underground", "Mali svet", i na televiziji ostvario uloge u serijama "Metla bez drške", "Kraj dinastije Obrenović", "Porodično blago", "Stižu dolari", "Srećni ljudi"...

Velikan srpske glume dobio je i nagradu "Miloš Žutić", statuetu "Joakim Vujić", kao i "Dobričin prsten", nagradu "Pavle Vuisić", "Zlatni ćuran" i priznanje Sterijinog pozorja za životno delo.



(MONDO)

Komentari 75

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nada

O, neeeeee ... žao mi je !!!

vera bor

Tvoja prisutnost na zemlji,tvoje postojanje ucinili su nam da te upoznamo tebe i tvoja dela,koja su velika.velik si covek,jos je vece ime tvoje,slavi ga kao sto cemo ga i mi slaviti.pocivaj.

TRL

Neka labudovi beli kao sneg, danas polete...Pocivaj u miru...

SERIJE