• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Ovako se vaspitavaju deca!

Prve četiri godine života presudne su u formiranju karaktera i veoma je bitno da deca u tom uzrastu dožive lepotu stvaranja dobre muzike. Upravo iz tog razloga je muzičar, kompozitor i multiinstrumentalista Slobodan Trkulja priredio seriju dečijih koncerata pod sloganom "Trkuljina muzika - za kreativni razvoj beba i dece".

Mali Beograđani imali su priliku da osete i nauče kako je to slušati koncert klasične muzike, a sada su dobili šansu i da opipaju instrumente i da im muzičar koji se školovao u Holandiji svira "na uvce".

Trkuljini "Koncerti za bebe i decu" su jedinstveni i po svom stilu i tematici. Radost sa kojom Slobodan Trkulja stvara muziku se lako prenosi na najmlađe i oslobađa dečiju kreativnost i spontanost.

"Mališani su danas, putem medija izloženi destruktivnoj i ne retko agresivnoj muzici. Postoji veliki nedostatak kvalitetnog muzičkog sadržaja za najmlađe. “Koncert za bebe i decu” je pre svega muzički događaj usmeren ka razvoju kreativnih potencijala naših najmlađih", naglašava Trkulja, koji inspiraciju pronalazi u "sviranju" njegove jednogodišnje ćerke na flašicama, čašicama i kućnim rekvizitima.

Mi smo posetili njegov koncert u Amfiteatru Sava Centra za bebe. Pogledajte kako su se mališani i njihovi roditelji zabavljali dok je Trkulja svirao na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, gitari i naravno pevao, ali i demonstrirao umeće sviranja na dečijim igračkama.



Slobodan Trkulja će i 21. decembra na istom mestu održati još dva koncerta, dok će koncerti posvećeni malim Novosađanima biti upriličeni u “Čudo sali za džudo” u Spensu, 17. i 24. decembra, isto u terminima od 15 časova za bebe do tri godine, a od 19 sati za decu od četiri do 12 godina.

(MONDO)

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shmuky

Svaka cast Trkulja, uvek me odusevis!

Iva

Super ideja

Dragana

Fantasticno! Muzika itekako doprinosi mentalnom razvoju deteta, a ovo je prava muzika za tako nesto. Kada bi se po svim gradovima cesce organizovalo ovakvo druzenje, verujem da bi uticali na razvoj jednog zdavog buduceg narastaja... :)))

SERIJE