• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljiljani Blagojević nagrada "Žanka Stokić"

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta, Ljiljana Blagojević, postala je 10. jubilarni dobitnik nagrade "Žanka Stokić", saopšteno je iz kompanije "Večernje novosti".

Jednoglasnu odluku o 10. laureatu doneo je danas žiri u sastavu - predsednik (i inicijator priznanja) Mira Stupica i članovi Dušan Kovačević, Božidar Đurović, Manojlo Vukotić i Dara Džokić.

Ovo visoko priznanje uručuje se svake godine glumici čija je "ličnost obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza".

Priznanje se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar, statuete Žanke Stokić i novčanog iznosa koji poklanjaju "Večernje novosti".

Ljiljana Blagojević do sada je odigrala više od 60 pozorišnih uloga, među kojima su i uloge u predstavama "Galeb", "Zlostavljanje", "Janez","Prljave ruke, "Velika drama", "Zečji nasip", "Ženidba" ,"Nesporazum", snimila je više od 50 filmova - "Sjećaš li se Doli Bel", "Večernja zvona", "Veliki transport", "Miris dunja", "Tako se kalio čelik","Nož", a igrala je i u brojnim popularnim TV serijama.

Uručenje nagrade "Žanka Stokić" biće održano 11. marta u podne, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dosadašnje dobitnice nagrade "Žanka Stokić" su - Svetlana Bojković, Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđevich Dimić, Dara Džokić i Mirjana Karanović.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danijela

Svaka cast Ljiljani!Velika,izuzetna glumica

jelena

Iskrene cestitke Ljiljani Blagojevic velika umetnica obozavam je u svakom filmu a naravno i u seriji Na pjenu od mora ,svaka cast!

SERIJE