Šta to sve znači za nas gurmane? Da smo na dobitku - proizvođači ovog specijaliteta moraće da se pridržavaju određenih standarda, kao i da većina upotrebljenih namirnica bude proizvedena u Alzasu.
Ne znate o kakvom jelu je reč? Slično je našem podvarku jer se pravi od kiselog kupusa isečenog na rezance, koji se prži na puteru i sirćetu ili vinu, sa dodatkom korijandera i lovora, ali i raznih drugih začina.
Jede se obavezno uz krompir, a dodaci mogu biti pečeno meso, kobasice i šunka, mada u nekim receptima piše da se priprema i sa medom i bobičastim voćem, najčešće borovnicama.
Jelo je dobilo ime po nemačkoj reči za kiseli kupus "sauerkraut", koja na francuskom glasi "choucroute", a izgovara se "šukrut".
(MONDO)
Ne znate o kakvom jelu je reč? Slično je našem podvarku jer se pravi od kiselog kupusa isečenog na rezance, koji se prži na puteru i sirćetu ili vinu, sa dodatkom korijandera i lovora, ali i raznih drugih začina.
Jede se obavezno uz krompir, a dodaci mogu biti pečeno meso, kobasice i šunka, mada u nekim receptima piše da se priprema i sa medom i bobičastim voćem, najčešće borovnicama.
Jelo je dobilo ime po nemačkoj reči za kiseli kupus "sauerkraut", koja na francuskom glasi "choucroute", a izgovara se "šukrut".
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!