• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leks specijalis za Donalda Trampa?

Izvor mondo.rs

Hotelijeri traže da velikom investitoru budu ponuđeni posebni uslovi, jer bi to pokrenulo i srpski turizam. Treba mu dati dozvolu za dva dana, jer će privući nove ulagače, navode oni.

Ukoliko Donald Tramp odluči da izgradi hotel u Beogradu, hotelijeri Srbije smatraju da bi Vlada trebalo da osnuje štab za doček i donese „leks specijalis" kako bi mu omogućili povlašćene uslove investiranja.

Direktor Udruženja hotelijera (HORES) dr Georgi Genov smatra da bi dolazak Donalda Trampa bio snažna pokretačka snaga za kompletan turizam Srbije, koji bi nam se višestruko isplatio.

"Tramp je globalni brend koji donosi luksuz, džet-set, svetsku prepoznatljivost i treba da učinimo sve da odluči da investira u Srbiju", kaže Genov za "Novosti". "Beograd nema superior hotel sa pet zvezdica, već samo klasične sa pet zvezdica druge grupe. Tramp bi doneo prvu ligu i zaslužuje da bira lokaciju bukvalno koju kod želi!"

Hotelijeri, međutim, smatraju da bi administracija morala ozbiljno da se pripremi za dolazak njegovog tima ljudi. Njih treba ubediti da je Beograd savršena lokacija i na mikro i na makro nivou, a treba im obećati i da će zbog njegovog hotela kompletno biti renoviran Sava centar, jer bi njegov hotel lobirao po svetu da se u Beogradu održavaju veliki kongresi.

"Zbog Trampa treba doneti poseban zakon kako bi za nedelju dana dobio sve potrebne dozvole, jer ako njegov tim dozna da je našoj administraciji potrebno 279 dana, odustaće ", upozorava Genov.

"Treba im dozvoliti da biraju koju god hoće lokaciju i osloboditi ga dažbina, jer oni u jednu sobu ulože po 150.000 dolara. Njegove 'obične' sobe imaju po 300 kvadrata i noć prodaje za 1.500 dolara. Kada izgrade hotel - moraće i da ga pune, pa će se to Srbiji vratiti višestruko! Hotelska ponuda u Srbiji je već godinama statična i dolazak „velikog igrača" potpuno bi razmrdao čitav turizam".

Takođe, njegov dolazak ne dovodi samo svetske zvezde i stavlja na mapu destinacija koje treba posetiti, već će i ostali brendovi poput „Hiltona" i „Šeratona", koji se godinama dvoume, pod hitno otvoriti hotele u Beogradu.

"Novi gradonačelnik Beograda trebalo bi da donese odluku da li je turizam njegovo opredeljenje",  kaže Genov. "Svaki hotel je fabrika u malom, koja donosi devize i zapošljava više ljudi od proizvodnih pogona".

Porez na hotelske usluge, kako su hotelijerima obećali iz Ministarstva finansija, neće biti povećan za 150 odsto, već će sa osam biti povećan na 10 odsto. Hotelijeri i zaposleni u uslužnim delatnostima će, međutim, morati da u narednom periodu urednije izmiruju obaveze prema državi.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Ovom coveku ne bi trebalo dozvoliti ulazak u zemlju, a kamoli mu dati specijalan status. On je predstavnik svega sto je trulo u Americi, a da ne pominjem koliki je moron.

Milan Sd

Bolje igde-nego nigde..Realno jedan od najvecih svetskih igraca..Ako budemo planski razmisljali mozda i uradimo nesto...Ako se smanje administrativne obaveze kao sto kazu mozda i bude nesto..Hotel sa 5 zvezdica,e to je ono kad kazu ima i od ptice mleko...

da

Koferče specijalis od Donalda Trampa.

special image