Stižu slike sa utakmice Crvena zvezda - Zadar, koju su crveno-beli odigrali u Železniku posle godinu i po dana i - na jednoj od njih - poznato lice, Miloš Ninković, fudbaler Zvezde.

Izgleda da popularni Nine baš voli košarku. Nekoliko puta ove i prošle sezone bio je na utakmicama crveno-belih u "Pioniru", ovog hladnog ponedeljka uveče nije mu bio problem da ode "čak" do Železnika.

"Haha... Pa nije Železnik 'na kraj sveta', što da mi bude problem? Volim basket, bolje da gledam uživo nego preko TV. Nemam problem da sednem u kola i skoknem i kad nije utakmica u Pioniru", kaže Ninković za MONDO.

Kad smo već stupili u kontakt, pitali smo ga i kako se oseća posle povrede meniskusa koju je doživeo u Kup utakmici sa Vojvodinom prošle srede, kada je u ranoj fazi morao na nosilima da napusti teren.

"Bolje je, bolje nego što sam mislio u prvi mah. Nije naivno, ali nije ni toliko ozbiljno. Moram da mirujem 20 dana, a onda ću početi da radim na jačanju noge da bih spreman dočekao početak zimskih priprema".

Ove jeseni, tačnije tokom oktobarske reprezentativne pauze, boravio si kratko u Kijevu gde si pokušavao da saniraš povredu s leđima. Pre puta rekao si nam da već neko vreme "vučeš" tu tegobu i da se bolovi povremeno vraćaju.

Da li je to sada prošlo?

"Prošlo me je, jer sam imao pravu preporuku. Andrij Ševčenko je imao isti problem, setio sam se toga i čuli smo se, pa me je poslao kod pravog doktora. Hvala Bogu, od tada nisam imao istih problema, a da li će se bolovi vratiti... Nadam se da neće", ističe Ninković.

Da li ćeš pauzu u prvenstvu i vreme do početka priprema iskoristiti da odeš negde na odmor?

"Hmmm... Mislim da neću, jer prvo moram da završim s terapijama ovde u Beogradu, a onda i da radim, kao što rekoh, na jačanju noge i fizičkoj pripremi. Ovog puta ostaću ovde..."