• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci zainteresovani i za zgradu MUP-a

Izvor Tanjug

Američka organizacija Tramp zainteresovana je za izgradnju hotela sa pet zvezdica u Beogradu i "pogledala je" razrušene zgrade starog Generalštaba i Saveznog MUP-a.

"Zamisao je da se sa jedne strane napravi uspešan posao, a sa druge da to bude i nešto za narod Srbije", izjavio je danas Tanjugu izvršni direktor (CEO) partnerske Sapir organizacije Rotem Rozen.

Rotem, član delegacije Trampa koja je juče razgovarala sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, je rekao da žele da pokažu ljudima u Srbiji da te organizacije ne samo da "stvaraju i grade, već i obnavljaju".

Krajem nedelje delegacija se vraća u SAD, gde će, početkom naredne nedelje, kako je rekao Rotem, razgovarati sa američkim biznismenom Donaldom Trampom, vlasnikom Tramp organizacije, kao i ostalim "donosiocima odluka", o investicijama.

Rotem je istakao da su članovi delegacije veoma zadovoljni onim što su videli u Srbiji, i posebno izdvojio veoma jaka dva prirodna resursa: "ljudski - jer su ljudi veoma pametni i srdačni, a drugi je dobar položaj Srbije u Evropi - centralni i strateški.

Na pitanje kakav hotel žele da izgrade u Beogradu, on je istakao da jedino i razmatraju izgradnju luksuznih hotele sa pet zvezdica, i da Srbija ima lokaciju za to.

"Mi stalno proveravamo investicije i mogu da govorim u ime naše organizacije - Sapiro i mi investiramo širom sveta i kada su naše kolege u SAD čule da dolazimo u Srbiju, svi su pokazali veliko interesovanje i pitali nas da ih obavestimo kada se vratimo, o mogućnostima i prilikama u zemlji", naveo je Rotem.

"Ali, hajde da prvo počnemo sa hotelom", dodao je on.

Delegacija je, dodao je, veoma dobro primljena, a premijer Dačić je "zaista jedinstvena ličnost i veoma srdačan domaćin". Veoma im je važno, kaže, prijateljsko okruženje kada se odlučuju za investicije van SAD.

Tramp i Sapir partenerske organizacije koje su jedan od najevećih vlasnika nekretnina na Menhetnu. Donald Tramp i Dačić krajem novembra prošle godine sastali u Njujorku, kao i u hotelu  "Tramp Soho" koji je jedan od najboljih hotela u SAD.

"Razgovrali smo o mogućnostima da dođem u Srbiju i istražimo mogućnosti u investiranje hotela ovde i došli smo, i prilično nam se sviđa ono što smo videli", dodao je Rotem.

Vlada je juče saopštila da organizacija koju predvodi američki biznismen i investitor Donald Tramp namerava da u Beogradu sagradi ekskluzivni hotel, sa pet zvezdica, u okviru kojeg  bi se nalazile kongresne dvorane i kapaciteti za sajamske manifestacije.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojvoda

A to sto je zgrada Generalstaba zakonom zasticena nista ne znaci?

Predrag 67

Sve za šta su bili zainteresovani, to su i gadjali! Na takvom mestu je nova ambasada.

special image