• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Decembarski računi za struju pod lupom

Izvor Tanjug

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je formirana komisija koja će proveriti ispravnost decembarskih računa za struju i ispitati pritužbe na kvalitet gasa.

Komisiju čine predstavnici tog ministarstva, Agencije za energetiku i udruženja potrošača.

Mihajlović je nakon sastanka sa predsednikom Nacionalnog udruženja potrošača Goranom Papovićem, Tanjugu rekla da, osim problema sa računima za struju, postoje indicije i da je bilo problema u kvalitetu gasa.

"Ne bih volela da se uspostavi da je gas lošeg kvaliteta, jer to automatski znači da javno preduzeće nije vodilo računa o krajnjem kupcu", istakla je ministarka.
Ona je rekla i da se vrlo brzo očekuju rezultati rada te komisije.

Mihajlović je naglasila da EPS mora da odreaguje, jer je definitivno bilo problema u čitanju struje i da je to danas svima jasno.

"Takve stvari ne smeju više da se ponove. Javna preduzeća moraju da shvate da rade u službi građana, a ne u službi svojih fotelja", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila i da ministarstvo ima dobru saradnju sa udruženjem potrosača i da su na današnjem sastnaku razgovarali o računima za stuju, ali i o energetici i životnoj sredini.

Mihajlović je najavila i da će ubrzo biti napravljen memorandum o strateškoj saradnji udruženja potrosača i Ministarstva energetike, nakon čega će zajedno raditi na zaštiti potrošača.

"Hajde mi pomognemo javnim preduzećima i državnim ustanovama da se više okrenu potrosasčima, bez obzira da li su pitanju domaćinstva ili preduzeća", rekla je ona.

Predsednik NOPS-a Goran Papović ocenio je da je potrebno imati argumente , ukoliko neko osporava da je bilo greške u očitavanju struje i u kvalitetu gasa.

On je ocenio da će za potrošače biti od koristi buduća saradnja udruženja potrošača i Ministarstva energetike, kroz nezavisnu komisiju i memorandum o saradnji.

Kako je ocenio, ukoliko se od potrošača traži da plati svoje obaveze, onda to treba da bude ono što je potrošeno.

"Ne može neko svoje gubitke da nadomesti time što će davati neosnovane račune i loš kvalitet gasa", rekao je Papović.

On očekuje da će prava potrošača ubuduće biti više zaštićena i najavio da uskoro u skupštinsku proceduru treba da uđe i novi zakon o zašiti potrošača.

Za veću zašitu tih prava, kako je rekao, potrebna je i saradnja sa drugim ministarstvima.

EPS je, posle prvih pritužbi građana na visoke račune za struju za decembar, saopštio da su ti računi tačno obračunati, da nije bilo sistemske greške i veće iznose računa pojedinih potrošača objasnili su za četvrtinu većom potrošnjom u celoj zemlji u decembru u odnosu na novembar.

Iz EPS-a su poručili da svi koji imaju sumnje oko iznosa na decembarskom računu mogu da se informišu na EPS-ovim šalterima za reklamaciju i da će ti računi biti provereni.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Liliputanac

Kod mene racun sa 1100kwh u novembru skocio na 1900kwh u decembru,sve regularno?Ne slavim Sv.Nikolu--!!!

čekalica

ma prepisali račune od prošle godine zima je bila hladnija dodali jos hiljadu dve,mislili neće niko primetiti-bruka

Garfild

Prevara vidljiva iz aviJona a oni je proveravaju lupom :)

special image