• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović: Reforme ili odlazim

Izvor MONDO/Agencije

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je da ako se odustalo od reformi, onda njegov ostanak u Vladi više nema svrhe.

Srpski ministar Srbije Saša Radulović izjavio da je danas da bi povlačenje tri reformska zakona značilo da se odustaje od reformi i da vladajuće stranke idu na vanredne izbore.

"Ako zakoni o radu, privatizaciji i stečaju ne budu prošli siguran sam da se odustaje od reformi i da se ide na izbore. Ako budu usvojeni to znači da Vlada sprovodi reforme koje su neophodne Srbiji", rekao je Radulović na konferenciji za novinare nakon sastanka sa generalnim sekretarom međunarodne organizacije poslodavca Brentom Viltonom.

Radulović istakao da Srbija nema vremena za odlaganje reformi i zatražio od Vlade Srbije da se zvanično odredi da će povući tri zakona iz procedure, odnosno da li odustaje od reformi.

"Moramo brzo da se odredimo da li se nastavljaju reforme i da li postoji politička volja za to ili se vraćamo u propali model. Srbija nema mesec, dva ili tri za kašnjenje u sprovođenju reformi, one moraju da se dese odmah", kazao je on.

Na Kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta, kojem je prisustvovao i prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, dogovreno je da se iz procedure povuku nacrt izmena Zakona o radu i predlozi zakona o radu i o stečaju, na čijem usvajanju insistira Saša Radulović.

Na pitanje da li sastanak premijera Srbije Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa sindikatima znači da nema podršku Vučića i Dačića, Radulović je rekao da bi to moglo tako da se interpretira, ali da treba sačekati da Vlada zvanično donese odluku da li povlači zakone.

"U slučaju povlačenja, Dačić i Vučić ne okreću leđa meni, već reformama, jer su tema reforme", rekao je Radulović na pitanje da li ima podršku Vlade za svoj rad.

Radulović je istakao da je ušao u Vladu Srbije zbog reformi i da bi se uradile neke teške stvari, ali ako se odustalo od reformi, onda njegov ostanak u Vladi dalje više nema svrhe.

Vilton: Vlada da što pre krene sa reformama

Brent Vilton podržao je danas reforme koje predlaže ministar privrede Saša Radulović i ocenio da bi Vlada Srbije trebalo što pre da ih sprovede.

"Poslodavci u tim reformama vide sve elemente za uspešnu privredu", rekao je Vilton nakon sastanaka sa Radulovićem.

On je rekao i da je važno da se razvija privatni sektor, jer on donosi investicije i nova radna mesta.

Prema njegovoj oceni, reformski paket koji je predložen može da podstakne privatni sektor.

"Nije uloga vlade da pokuša da bude privrednik", rekao je on i ocenio da gde god je neka vlada to pokušala, nije bilo uspeha.

Nephodno je, kako navodi, da Srbija bude deo globalizacije i da stvori okruženje da se privuku i zadrže investicije.

Vilton je pružio podršku Vladi Srbije da što pre sprovede reforme, jer će se tako ranije osetiti pozitivni efekti na privredu.

"Sadašnja situacija u Srbiji nije održiva i mora se krenuti napred sa reformama", zaključio je Vilton.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ukoliko Zakoni koje taj ministar budu u skladu sa Zakonima u EU, ukoliko sve to pomogne da radnici zarade toliko da normalno i posteno prezive sve sto ih je snaslo mislim na krizu i haos koji je prisutan u vezi uskladjenja drzavnog sa privatnim sektorom onda treba takav Zakon podrzati. Podrzath i ako se smanji drzavna administracija npr smanjiti broj ministara, pomcnika, savetnika, poslanika,odbornika. Tu bi ustede bile ogromne, a najlakse je udariti po izvrsiocima posla, pa da se niko ne strajkuje i ne bori se za svoju egzistenciju i svoj posao.

Milan R

@Marko Poenta je što taj zakon radi upravo sve suprotno, koliko sam ja pročitao. Sa takvim zakonom mogu da se obrišu. Niko ne sme da pristaje na to. Posebno zbog načina na koji pokušavaju da ga proture. Očigledna mućka da pretvore radnike u robove. Takav zakon postoji možda samo u teškim diktaturama. Da bi privreda rasla, potrebno je da imaš ljude u proizvodnji sa dovoljnom platežnom moći da je pokreću. Ako običan čovek jedva ima za preživljavanje, nema ništa ni od privrede.

Lav

Nije ovaj ministar suština ovih dešavanja ... sindikati treba da pokažu konačno svoju snagu i onemoguće interesne grupe kapitala i političara da od radnika naprave robove !!! Nije ovo Kina i Severna Koreja ili Kambodža !!! Nije tačno da Evropa želi Srbiju u kojoj će cena rada biti nepristojno niska zarad postizanja damping cena roba koje će se plasirati i na njihovom tržištu . Ovde je u pitanju najveće prevara interesnih grupa ... veća i od prevare zvane privatizacija koju smo imali proteklih godina !!! Vodje sindikata ne smeju ta pokažu oportunizam a gradjani će prepoznati to !!!!

special image