Zinedin Zidan "prašio" je fudblaskim terenima širom sveta dugi niz godina. Sada je spreman da se sa istim žarom dokazuje i na klupi.

Tvrdi da je kao pomoćni trener Real Madrida dosta naučio, ali da smatra da je došlo vreme da samostalno preuzme neki tim, jer ima veliku želju da se dokaže i u tom poslu.

"Hteo sam da se odužim Realu za sve što je uradio za mene. Ali moram da se ubrzam, ja sam takmičar i to mi je u krvi", izjavio je za francuski "L'Ekip" Zizu, koji je početkom sezone postao pomoćnik Karla Anćelotija.

Zidan ističe da zna svoju fudbalsku filozofiju - njegov tim igrao bi jednostavno, uravnoteženo, ali napadački.

"Tačno znam šta mogu da uradim kao trener i koliko mogu da prenesem znanja igračima. Moje poverenje ne stiče se lako, ali ako ti ga ukažem, moraš da ga iskoristiš. Moje ambicije su da nastavim da stvaram i da dajem. Znam da ću biti veoma koristan kao prvi trener neke ekipe", izjavio je Zidan i dodao da već zna ko bi mogli da mu budu pomoćnici, ne želeći da navodi njihova imena.

Bivši francuski reprezentativac svestan je da zauvek može ostati na poziciji na kojoj se trenutno nalazi - pomoćnik nekog trenera, ali kaže da to nije njegov izbor.

"Želim da napredujem i dalje, da guram sebe i mislim da je trenerski posao odlična prilika. Vrlo dobro znam koje su mi želje, ali i granice. Imam ambicije i mislim da je vreme da proverim da li mogu da ih ispunim. Želim da nastavim naporno da radim, učim i napredujem i da vidim koliko sam spreman daleko da doguram kao trener", istakao je Zidan.

On je dodao da je od Karla Anćelotija mnogo toga naučio i zahvalio mu na prilici koju mu je ukazao, ali i posebno istakao važnu ulogu predsednika Reala Florentina Pereza u njegovoj karijeri.

"Veoma sam srećan što sa predsednikom imam uzajamni odnos poštovanja i ljubavi. On je mnogo toga uradio za mene i veoma sam mu zahvalan na tome. Doša je po mene u Torino, i da nije bilo tako nikada ne bih stigao u Madrid", rekao je Zizu.

Zidan je od 2001. do 2006. godine bio član Reala, za koji je odigrao 225 utakmica i postigao 49 golova.

Sa "kraljevskim klubom" osvojio je titulu prvaka Španije, Ligu šampiona, UEFA Superkup, Interkontinentalni kup i po dva Kupa kralja i Superkupa Španije.