• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali obećava da će se objaviti ugovor sa Etihadom

Izvor Beta

Ugovor o osnivanju aviokompanije Er Srbija (Air Serbia) između Vlade Srbije i Etihad ervejza biće dostupan javnosti nakon zatvaranja transakcije, izjavio je danas predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali.

 Mali obećava da će se objaviti ugovor sa Etihadom Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda, Mali, koji je bio uključen u sklapanje ugovora Er Srbije, a Etihad preuzeo 49 odsto kapitala, rekao je da bi ugovor mogao da postanje javan posle 20. februara.

Kako je precizirao, tada će biti održana prva sednica novog Upravnog odbora Er Srbije, na kojoj će se raspravljati i o skidanju oznake poverljivo sa ugovora koji su potpisali Etihad i Vlada Srbije.

"Ugovor će biti dostupan javnosti odmah nakon zatvaranja transkcije. U sledećin nedelju do dve Vlada Srbije i Etihad će ispuniti obaveze preuzete sklapanjem ugovora i staraju se uslovi za zatvaranje transakcije", rekao je Mali novinarima.

On je naglasio da je vlada uvek nameravala da objavi potpisani ugovor, ali da se čekalo sa ispunjavanjem pojedinačnih obaveza.

"Tu nema šta da se krije, to je savršen ugovor i za Jat i za vladu", rekao je Mali.

Reagujući na tvrdnje ministra privrede u ostavci Saše Radulovića da je ugovor sa Etihadom štetan, on je upitao da li se neko seća Jat ervezja pre prodaje.

"Avioni su bilu u kvaru, nisu leteli, kompanija je bila u raspadu, kasnilo se sa isplatama plata, i ja verujem da ovo nije loš projekat, već da će od Er Srbije napraviti regionalnog lidera", kazao je Mali.

Podsetio je da je obnovljena flota nacionalne aviokompanije, da su zaposleni novi piloti, kao i da od potpisivanja ugovora Er Srbija leti na 16 novih odredišta.

Kompanija Er Srbija počela je zvanično da posluje 26. oktobra, kada je bio i zakazan prvi promotivni let na relaciji Beograd - Abu Dabi.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala nove srpske avikompanije Er Srbija.

Ugovorom su se vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podržao razvoj mreže Er Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image