• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Univerzal banka ostala bez dozvole NBS

Izvor Tanjug

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je danas da oduzme dozvolu za rad Univerzal banci i imenovao Agenciju za osiguranje depozita da isplati osigurane depozite

 Univerzal banka ostala bez dozvole NBS Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Utvrđeno je da se u prethodnom periodu finansijsko stanje te banke znatno pogoršalo, te da je banka dospela u stanje kritične potkapitalizovanosti i da je ugrožena likvidnost i kontinuitet poslovanja.

Imajući u vidu da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole za rad, u skladu sa Zakonom o bankama, NBS je u cilju zaštite interesa deponenata i očuvanja stabilnosti finansijskog sistema donela navedenu odluku.

Izvršni odbor je konstatovao da su oduzimanju dozvole prethodile aktivnosti koje su u dužem periodu bile usmerene na to da banka uskladi svoje poslovanje sa odredbama Zakona o bankama u delu koji se odnosi na kapital i pokazatelje poslovanja.

Agencija za osiguranje depozita će tokom sledeće nedelje preduzeti sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju isplate osiguranih depozita u skladu sa Zakonom o osiguranju depozita.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

klijent Banke

Pa ova naša NBS nije normalna, zarobili ste nam pare oduzevši dozvolu za rad domaćoj banci sa kojom polsujemo 20 godina. To ste uradili preko noći na pokvaren način. Tako ste i nas uništili, jer dok dodjemo do naših para mnogi poslovi će nam propasti. Uradili ste to kada je kraj meseca kada treba da isplatimo plate zaposlenima, a Vi nam lepo zatvorite Banku. Pa Vi stavrno niste pri pameti.....

Zabrinuta

Sta ce biti sa onim ljudima koji duguju kredite toj banci ?

Mladja

Hvala drugarice jorgovanka!

special image