• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji frajeri srpskog sporta

 Mirjana Šegan
Autor Mirjana Šegan

Ovo je lista momaka koji su osim partijama na terenu privlačili pažnju suprotnog pola i van njega. Za nekima od njih još uvek uzdišu...

 Najbolji frajeri srpskog sporta Izvor: MN Press

Ovo je atipična top lista i malo drugačija priča o sportu. Priča o srpskim sportistima koji su kod devojaka godinama izmamljivali uzdahe.

Oni su bili vrhunski igrači, na terenu su izazivali veliko poštovanje protivnika, ostali su upamćeni po brojnim velikim potezima i uspesima sa reprezentacijom, ali i po tome što su ljubimci nežnijeg pola.

Izvor: MN Press

Dejan Bodiroga

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, jedan je od najboljih srpskih košarkaša svih vremena.

Bio je među igračima koji su pogađali u odsutnim trenucima i prihvatao se uloge vođe kada je bilo najpotrebnije. Mnogi smatraju da je "rođen pod srećnom zvezdom", odnosno da je u životu radio (i to odlično) baš ono za šta je bio predodređen. I kako bi rekle starije generacije jedan je od onih koje bi "svaka majka za zeta poželela".

Osim sa reprezentacijom (sa kojom je osvojio sedam medalja, od kojih pet zlatnih - na dva svetska i tri evropska takmičenja) Bodiroga je veliki uspeh postigao i u klupskoj karijeri - tri pehara Evrope sa Panatinaikosom i Barselonom, kao i Kup Rajmonda Saporta sa Realom, ali i šest nacionalnih titula i dva kupa. On je i tri puta proglašavan za najkorisnijeg igrača na završnim turnirima Evrolige. Žal ostaje samo što se nije okušao u NBA ligi, iako je 1995. godine bio draftovan od strane Sakramenta.

Oženjen je bivšom manekenkom Ivanom Medić sa kojom ima sina Nikolu.

Izvor: MN Press Aleksandar Đorđević

Novi selektor Srbije "harao" je godinama košarkaškim terenima širom Evrope. Bio je pravi lider, ali i čovek odluke. Zauvek ostaju upamćene njegove trojke koje su donosile trijumfe.

Saša Đorđević
Izvor: YouTube

Najčuvenija je istanbulska kojom je Partizanu doneo titulu prvaka Evrope 1992, ali se ne zaboravljaju ni one pobedničke u reprezentativnom dresu. Prva u finalu EP sa Litvanijom 1995. kada se Jugoslavija vratili na krov Evrope (postigao ukupno 41 poen i šutirao trojke 9/12), a zatim i dve godine kasnije na Eurobasketu u Barseloni protiv Hrvatske.

Mnogi smatraju da će pobednički duh i harizma koju poseduje biti ključni i u vođenju nacionalnog tima Srbije.

Dugi niz godina u braku je sa Aleksandrom i ima dve ćerke Taru i Tesu.

Izvor: MN Press

Danilo Ikodinović

Dugi niz godina bio je jedan od vođa vaterpolo reprezentacije. Okitio se u karijeri, koja je prekinuta 2008. godine zbog teške saobraćajne nesreće, velikim brojem trofeja. Sa "delfininima" je osvojio, od ukupno 16 trofeja na velikim takmičenjima, tri evropska i jedno svetsko zlato, tri najsjajnija odličja u Svetskoj ligi, kao i srebro i bronzu na Olimpijskim igrama.

Ima dva braka iza sebe i dve ćerke - sa Anjom Radević Andreu, a sa pevačicom Natašom Bekvalac Hanu. Trenutno je u vezi sa odbojkašicom Majom Ognjenović.

Izvor: MN Press

Ivan Miljković

Ima nadimak Ivan grozni, iako se nijedna pripadnica lepšeg pola ne slaže sa istim. Stasiti Nišlija osvojio je pregršt trofeja sa reprezentacijom (ukupno 16), uključujući zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 200. godine i dva najsjajnija odličja na evropskim prvenstvima. Više od 30 puta imenovan je za najboljeg igrača u raznim klupskim i reprezentativnim takmičenjima i šampionatima. Jedan je od retkih na ovoj listi koji je i dalje aktivan sportista.

Oženjen je dugogodišnjom devojkom Željkom i ima ćerku Miju.

Izvor: MN Press

Vanja Udovičić

Ministar sporta i omladine Srbije bukvalno je iz bazena uskočio u ministarsku fotelju, početkom septembra  2013. godine.

Godinama je bio glavni šraf vaterpolo reprezentacije sa kojom je osvojio 24 medalje na velikim takmičenjima i upisao 289 nastupa za nacionalni tim. Više puta biran je za najboljeg igrača na raznim turnirima, a 2010. proglašen je najboljim svetskim i evropskim vaterpolistom.

Nije oženjen.

Izvor: MN Press

Zoran Bata Mirković

Ostao je u sećanju navijača Partizana, ali ga dobro pamte i po nastupima za reprezentaciju. Ili bolje reći pamte meč protiv Hrvatske u Zagrebu u kvalifikacijama za Euro 2000, kada je uhvatio Roberta Jarnija za međunožje i dobio direktan crveni karton i tri meča suspenzije, zbog čega i nije otišao na Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji.

Batica Mirković
Izvor: YouTube

Za reprezentaciju je odigrao 59 mečeva, kratko je bio i sportski direktor svih nacionalnih selekcija, a godinu dana obavljao je i funkciju potpredsednika FK Partizan.

Oženjen je Sanelom, ćerkom pevača Šabana Šaulića, i ima ćerku Unu.

Izvor: MN Press

Ratko Nikolić

Bivši rukometni reprezentativac, trenutno član Borca iz Banjaluke. Zabeležio je skoro 150 nastupa za reprezentaciju, a bio je i kapiten "orlova". Noseći dres Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Egiptu 1999. godine.

Oženjen je Sanjom.

Mihail Dudaš

Rekorder Srbije u desetoboju i sedmoboju u dvorani. Prvi veliki uspeh u karijeri ostvario je na Svetskom prvenstvu za juniore u Bigošću 2008. kada je osvojio bronzanu medalju u desetoboju. Godinu dana kasnije okitio se istom medaljom na EP za mlađe seniore u Kaunasu, a u Ostravi je 2011. na istom takmičenju opet stigao do trećeg mesta, oborivši rekord Srbije u desetoboju posle 21 godine.

Na EP u Helsinkiju 2012. bio je četvrti, dok je prošle godine na evropskom dvoranskom šampionatu osvojio bronzu u sedmoboju, uz novi nacionalni rekord.

Nije oženjen.

Izvor: MN Press

Slobodan Kovač

Mesto na listi našao je i pomalo zaboravljeni as odbojkaške reprezentacije Jugoslavije. Bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a četiri godine pre toga okitio se i bronzom u Atlanti. U akrijeri je osvojio i srebrnu i bronzanu medalju na evropskim šampionatima.

Ostvario je uspehe i kao trener. Sa Radničkim iz Kragujevca dva puta osvojio je šampionat Srbije, a prethodno je obavljao i funkciju sportskog direktora tog kluba. Trenutno je trener italijanskog prvoligaša Sir Sejfti iz Peruđe.

Izvor: MN Press

Aleksandar Ćirić

Dugi niz godina sa uspehom je nastupao za vaterpolo reprezentaciju. U karijeri je osvojio 17 trofeja igrajući za nacionalni tim, od kojih su najvažnije tri zlatne medalje na evrospkim prvenstvima, srebro i dve bronze na Olimpijskim igrama. I u klupskoj karijeri osvajao je trofeje - sa Bečejem je bio prvak Evrope, sa Brešom osvajač LEN kupa tri puta, a sa Radničkim iz Kragujevca je 2013. osvojio Kup Evrope.

Za reprezentaciju je upisao 346 nastupa i 201 pogodak.

Oženjen je balerinom Ivom, ćerkom glumca Miše Janketića i ima ćerku Zoju.

Znam, znam, kazaćete da je na spisku mesto trebalo da pronađu još ovaj ili onaj... ali ovoga puta neću vam izaći u susret. Jednostavno, de gustibus non disputandum est, ili o ukusima ne treba raspravljati.

Tagovi

Komentari 56

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Jugoslav Vasović i pored godina nema konkurenciju!

Partizan u inat svima!

Sve Grobari!

delboj

A Macvan?

Najnovije

Kolumnisti