Kada više nije imalo kud.

Kada je deo navijača (onih sa ulaznicama) okrenuo leđa menadžeru.

Kada se familija Glejzer okupila u VIP loži stadiona da uživo vidi o čemu se radi.

Kada je slavni klub ispao iz Liga kupa, FA kupa, učešće u Ligi šampiona naredne sezone doveo u domen naučne fantastike, pa čak i izlazak u Ligu Evrope pod znak pitanja.

Kada je prema nekim najavama Dejvid Mojes vodio utakmicu karijere, u smislu da je poraz bio sasvim siguran otkaz na kraju sezone...

Kada je Junajted ušao u red timova koji dobijaju svaku treću utakmicu (skor ekipe je bio 4-2-6 u poslednjih 12 utakmica, ne računajući Pirovu pobedu u Liga kupu nad Sanderlendom, 2:1, kada su gosti otišli dalje na penale)...

Tek tada Mančester junajted zaličio je na tim i klub koji zaslužuje to ime i prezime, a se zahvaljujući jednom čoveku - Robinu van Persiju! Het-trikom ovog usnulog majstora fudbala, najzaslužnijeg igrača za prošlosezonsku titulu prvaka Engleske, "đavoli" su nadoknadili 0:2  iz Pireja i eliminisali uplašeni Olimpijakos.

RVP spasao je Mojesa ove srede uveče i odveo Mančester junajted tamo gde mu je mesto po tradiciji i popularnosti, ali ne i po kvalitetu igara ove sezone.

U revanš meču osmine finala Lige šampiona, na prepunom "Old Trafordu": Mančester junajted - Olimpijakos 3:0 (2:0)! Strelci, pardon strelac Van Persi sa bele tačke u 25. minutu, posle faula načinjeninm nad njim, iz igre na pas Vejna Runija u 45. minutu i iz slobodnjaka u 51.

Da, ipak, ne bude sve bajno: Van Persija su izneli s terena na nosilima, u nadoknadi vremena!

Olimpijakos je eliminisan u utakmici u kojoj su njegovi fudbaleri, pre svih David Fuster i Ernan Perez, propustili velike šanse za gol. Olimpijakos je eliminisan nakon što je na 3:0 držao Junajted u njegovom šesnaestercu poslednjih deset minuta utakmice. Olimpijakos je eliminisan zahvaljujući tome što su njegovi igrači sa premalo mirnoće i previše adrenalina ušli u revanš u kom bi ih jedan gol, ispostavilo se, odveo dalje.

U drugoj utakmici ove večeri, Borusija Dortmund je poražena na svom terenu od Zenita iz Sankt Peterburga, ali je otišla dalje zahvaljujući pobedi u prvom meču od 4:2. Bilo je 1:2 (1:1) na krcatom "Vestfalenu", u finišu meča debi u Ligi šampiona zabeležio je srpski reprezentativac Miloš Jojić, kojeg je trener Jirgen Klop častio za 22. rođendan.

Levi bek Zenita Aleksandar Luković presedeo je meč na klupi, dok kapiten Junajteda Nemanja Vidić nije bio u protokolu. Mojes je njegov izostanak opravdao lakšom povredom prepona.

Ove večeri pišemo, tj. pričamo o pobedi Junajteda i simultanki Van Persija, ali samo je neiskustvo, nervoza i impresioniranost događajem sprečilo igrače Olimpijakosa da naprave podvig i odu dalje kao jedini tim koji nije osvojio grupu u prvoj fazi.

Fuster je do poluvremena morao dva puta da savlada De Heu, potom je blizu bio i Domingez, dok Perez nije uspeo da iskoristi previd sudijske trojke na čelu sa Holanđaninom Kojpersom. Našao se u ofsajdu, ali to niko nije primetio, i onda sa peterca promašio ceo gol glavom...

Bez obzira što se Junajted nalazio u krizi forme i rezultata (neki će reći i identiteta), malo koji tim dolazio je ove sezone do više stopostotnih šansi na "Old Trafordu"... Grci su sami krivi što nisu u četvrtfinalu prvi put od sezone 1998/99, kada je Junajted na kraju postao šampion Evrope.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Borusija Dortmund - Zenit 1:2, prvi meč 4:2
/Kel 38 - Hulk 16, Rondon 73/

Mančester junajuted - Olimpijakos 3:0, prvi meč 0:2
/Van Persi pen 25, 45+1, 51/

U utorak

Čelsi - Galatasaraj 2:0, prvi meč 1:1
Real Madrid - Šalke 3:1, prvi meč 6:1

Odigrano prošle nedelje

Barselona - Mančester siti 2:1, prvi meč 2:0
Atletiko Madrid - Milan 4:1, prvi meč 1:0
Pari Sen Žermen - Bajer Leverkuzen 2:1, prvi meč 4:0
Bajern Minhen - Arsenal 1:1, prvi meč 2:0

TOK UTAKMICA:

5 - Junajted je počeo ofanzivno i oštro pa je Manolas morao da ruši Velbeka. Nije dobio crveni samo zato što je bio u liniji sa još dvojicom igrača Olimpijakosa. U istom trenutku u Nemačkoj, Borusija je mogla da povede, a Klop skočio toliko da je umalo udario glavom u "krov" klupe za rezerve.

U šansi je bio Obamejang. Na drugoj strani preti Vitsel udarcem sa distance, ali je Vajdenfeler nekako izbacio loptu u polje...

9 - Joooooj kakav podliv iznad Valensijinog oka! Kao bokser kad doživi nokaut, takav je krilni igrač Junajteda izašao iz duela. Otok je toliki da jedva vidi na levom oku.

Ipak, bez lekarske pomoći, nastavio je utakmicu!? Pogledajte Valensiju!

13 - Igra se oštro na oba stadiona, ali nama ne izlazi iz glave kako Valensiji uspeva da igra sa zatvorenim okom...

Olimpijakos juri prvo četvrfinale Lige šampiona od sezone 1998/99, kada je Mančester junajted osvojio titulu prvaka Evrope u onom epskom finalu sa Bajernom u Barseloni i dva postignuta gola u nadoknadi vremena za 2:1.

15 - Šansa za Olimpijakos, tačnije Fustera! Velika šansa!!! Iz punog trka tukao je preko gola sa šest metara!

16 - GOOOOOOOOOOOOL! BOMBA HULKA! 0:1 u Dortmundu! Četvrti gol snažnog Brazilca u Ligi šampiona... Gol, golčina! Vajdenfeler se bacio ali nije imao nikakve šanse!



Hulk je oduzeo loptu Kelu na 30 metara od gola, a onda se okrenuo i ulazeći u sredinu opalio levom nogom... Mreža je jedva izdržala!

18 - STATIVA! Runi pogađa okvir gola na "Old Trafordu", uz asistenciju Gigsa. Zamalo da Olimpijakos bude ekspresno i surovo kažnjen za promašaj od pre tri minuta...

Gigs je centrirao sa leve strane, Runi sa peterca zahvatio loptu glavom, a golman Olimpijakosa Roberto zabeležio FANTASTIČNU odbranu. Pre nego što je lopta pogodila stativu, Roberto je stigao da je zakači i spreči sigurno vođstvo Junajteda!

23 - PENAL! Olevas je s leđa gurnuo Van Persija prilikom prijema lopte, Van Persi je pao, sudija pokazao na belu tačku, Van Persi ustao i namestio loptu na "kreč" i...

25 - GOL! VODI I JUNAJTED! Roberto je umalo uhvatio loptu, ali je Van Persi doveo domaće u vođstvo... Prvi gol "Letećeg Holanđanina" u Ligi šampiona ove sezone.

Junajted je živ!



Gol RVP sa bele tačke bio mu je 6. u Ligi šampiona u karijeri. Više imaju samo Van Nistelroj (10), Figo (10) i Mesi (8).

33 - Posle dugo vremena šansa za Dortmund, ali... Udarac Šahina iz slobodnjaka, sa 21 metra udaljenosti, završio je u živom zidu. Dobar šuter voli takvu poziciju, ali ovaj pokušaj levonogog Turčina nije završio u meti.

35 - Šansa za Junajted! Za 2:0! Ali, Roberto je u poslednji čas izbio loptu preko prečke posle udarca glavom Evre. Pomalo nehotično i smotano Evra je zahvatio loptu, ali su ga centimetri delili od gola, koji bi svakako izazvao delirijum na stadionu...

37 - Umalo 0:2 u Dortmundu! Šatov je probio Šmelcera i tukao iskosa sa leve strane, ali je nešto između šuta i centaršuta prošlo na pola metra od gola Vajdenfelera!

38 - Kad nije Zenit, jeste Borusija! Sada je 1:1! U narednom napadu, posle šanse Šatova, kapiten Dortmmunda Kel doneo je izjednačenje Klopovom timu. Na centaršut s leve strane, Kel je u punom trku natrčao na peterac, nadskočio rivala i zakucao loptu u Malafejevovu mrežu!

Laknulo je svima na Vestfalenu!

40 - Nova šansa za Olimpijakos, ali ništa! Perez je prošao po desnoj strani kao da Evra ne postoji na terenu, centrirao i pogodio Fustera u čelo, ali Fuster ne koristi drugu veliku, preveliku šansu na utakmici. De Hea mu je skinuo čist zicer!

Ako Olimpijakos ispadne, Fuster će morati da pogleda saigrače u oči...

41 - Utakmica postaje luda! Iz šanse za Oli, umalo do novog penala za Junajted. U brzoj kontri, Valensija je pobegao Manijatisu, koji ga je stigao tek po ulasku u kazneni prostor, startovao je i na loptu i na igrača Mančestera, obojica su pala, ali sudija Bjorn Kojpers nije drugi put pokazao na belu tačku.

Verovatno i opravdano...

45 - GOOOOOL! Junajted vodi 2:0, nerešeno je! U poslednjem napadu u prvom poluvremenu, "đavoli" su nadoknadili izgubljeno u Pireju. Bila je to akcija koja je ličila na onaj šampionski Junajted.

Duga lopta Gigsa sa svoje polovine, beg Runija na desnom krilu i centaršut, idealan centaršut za Van Persija, koji iz prve šalje loptu u mrežu!

Probudio se RVP, probudio se i Junajted.

Sad idemo iz početka.

VIDIMO SE POSLE PAUZE!

46 - Uz podatak da je asistencija za 2:0 Junajteda bio prvi pas Runija ka Van Persiju na utakmici, nastavljamo tekstualni prenos dva poslednja okršaja u osmini finala Lige šampiona.

52 - GOOOOOOOOOOOOOL! Sada je 3:0, tj. Junajted vodi golom razlike. Gde je stao u prvom, Van Persi je nastavio u drugom. Penal, iz igre, pa iz slobodnjaka!

Ovaj uspavani majstor fudbala namestio je loptu na 22, 23 metra od gola Olimpijakosa, posle faula nad Velbekom, i onda postigao fantastičan gol u "golmanov ugao"! Do tada sjajni Roberto krenuo je mehanički da "brani" loptu koja je trebalo da ide preko živog zida, ali je ona prošla pored i završila u maloj mreži.

Konačno gledamo ofanzivni Junajted i to već liči na nešto...

56 - Nova velika šansa za Olimpijakos i novi promašaj! Moralo je da bude 3:1, iako je usporeni snimak pokazao da je bio ofsajd kod prekida i centaršuta na peterac. Sudije ništa nisu prekidale, tako da ostaje zapisano da je Perez propustio stopostotnu šansu da svom timu donese rezultat vredan četvrtfinala! Domingez je poslao idealan centaršut iskosa sa desne strane.

Olimpijakos gubi 3:0, a propustio je tri velike šanse za gol. Dve Fuster, jednu Perez.



58 - Prva izmena kod gostiju, izlazi Perez koji se i dalje drži za glavu. Menja ga Valdez.

66 - Nova šansa za Olimpijakos! Ovog puta Junajted nije primio gol zahvaljujući De Hei. On je staloženo ukrotio udarac Olevasa sa 13 metara. Levi bek tukao je iz prve, na centaršut Valdeza sa desne strane...

Jedan gol vodi Grke dalje...

68 - Klop je ipak čestitao 22. rođendan Jojiću! Ubacio je mladog fudbalera reprezentacije Srbije u igru umesto Mhtarijana i častio ga debijem u Ligi šampiona.

Lep poklon od trenera!

Mogao bi "Zeka" i da mu se zahvali golom...

73 - Drugi gol za Zenit, sada je 1:2, ali prekasno! Ovog puta Rondon! Rezervista je sa peterca, u padu, uspeo glavom da savlada Vajdenfelera i 20-ak minuta pre kraja donese novo vođstva Rusima, ali... Zenitu su potrebna još dva gola za prolaz dalje.

Rezultat 1:3 vodi Dortmund u četvrtfinale.

77 - Loša vest za Klopa, povredio se Šmelcer. Pao je i uhvatio se za preponu... Zamenio ga je Durm. Na "Old Trafordu", Jang menja Valensiju.

79 - DRAMA U KAZNENOM PROSTORJU JUNAJTEDA! Domingez je šutirao iskosa i De Hea odbio loptu u polje, na nju je natrčao strelac iz prvog susreta, igrač Arsenala Kembel, ali je njegova levica na oduševljenje domaćin navijača poslala loptu na tribine...

90+2 - Junajted se grčevito brani u poslednjim minutama utakmice, ali Olimpijakos ne uspeva da uputi udarac ka golu.

KRAJ! Veliko slavlje na "Old Trafordu", Junajted je među osam najboljih ekipa u Evropi, baš kao i vicešampion Borusija, koja je rutinski privela utakmicu kraju, iako je gubila 1:2.