• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Smorila" je ortake, sada ste vi na redu!

Izvor mondo.rs

Na Svetski dan šale, devet komičara iz regiona nastupiće na stand-up večeri u Domu sindikata. Tačnije osam i Jelena Radanović, gošća MONDA koja nam je otkrila kako je počela da se bavi ovim poslom, koliko je naporan i kakva ste publika!

Ne postoji čovek na planeti koji ne voli da se nasmeje, a kamoli  onaj koji ne želi da ima tu sposobnost da nasmeje drugog...upravo smo sa takvom jednom osobom razgovarali povodom događaja koji nas očekuje u Domu sindikata 1. aprila.

"Stand-up komedijom se bavim od 16. oktobra 2011. godine, tada je bio prvi Stand-up fest kada sam prvi put nastupila i pobedila. Na to su me naterali prijatelji koji su bili u fazonu 'nemoj nas više da smaraš, molim te, pređi na šire društvene slojeve'", kaže nam Jelena i dodaje da su je prijatelji i prijavili na Stand-up fest jer ona nije bila sigurna da može da nastupi i ispriča nešto što bi ljudima bilo zanimljivo.

"Ja sam na slavama glavna, znam sve ljude i znam šta im je smešno, ali kada je trebalo da nastupim pred publikom htela sam da pobegnem iz Doma omladine. Ono što je, ipak, specifično za stand-up publiku iz Srbije,  jeste da su ljudi toliko spremni da se vežbate na njima i da vam daju toliku podršku, da je to predivno".

Koliko je teško uspostaviti kontakt sa publikom?

"Prvih pet minuta je strašan blam", kaže nam Jelena, ali posle slede aplauzi i zahvalnost publike što se neko trudi da ih nasmeje.  "Bilo mi je teško ranije, bojala sam se kako ću ako mi neko nešto dobaci, ili šta ako uvredim nekog...jednom mi se desilo da mi na desetom minutu nastupa jedan momak iz publike pokaže nešto prstima, hajde tako da se izrazim, ja sam bila šokirana i sišla sam sa bine", iskrena je Jelena.

Jelenini uzori su Izi Izard i Dilan Moren, Elen Dedženeris i donekle Sara Silverman, ali ne i Robin Vilijams koji krade tuđ materijal. "To je stvar koja mene jako boli u ovoj profesiji. Ja pričam o sebi, tek pre šest meseci sam došla do tog polu-profesionalnog nivoa da nemam tremu na sceni i da napišem nešto o sebi što će biti interesantno ljudima, a onda dođe neko ko misli 'baš me briga što se ti trudiš, ja ću da kradem nečiji tekst".

Od "domaćih" ceni sve svoje kolege, one koje će stati na binu pre i posle nje u Domu sindikata 1. aprila ( Srđan Dinčić, Neša Bridžes, Aleksandar Perišić i Nikola Silić, zatim Marina Orsag, Domagoj Pintarić, Saško Kocev i Tin Vodopivec), ali i voditelja Ivana Ivanovića koji svoju emisiju počinje stand-up-om.

"Cenim ga i poštujem što kaže za sebe da nije stand-up komičar, što imenuje ljude koji mu pišu šale i mislim da je odličan. Neke šale mi se dopadnu više, neke manje, ali cenim sve što radi", kaže naša gošća.

Kao svoj najbolji nastup navodi prvi, kada je i pobedila, a "najbolniji" jedan u Sloveniji...

"Ja brzo pričam, a publika ne razume...pričala sam i pričala, publika me bledo gledala, videla bih da bi tapšali da me ohrabre, ali nisu znali kada i gde da tapšu..:", smeje se Jelena i dodaje da je sledeći nastup, opet u Sloveniji, prošao fenomenalno.

Ukoliko želite da čujete šta ona i njene kolege imaju da kažu o sebi, svojim tetkama, gradskom prevozu i vama, dođite u Dom sindikata 1. aprila.

jelena radanovic
Izvor: YouTube

Ulaznice za šou u Domu sindikata koštaju 500, 600 i 800 dinara, i mogu se kupiti na blagajni, a za više informacija, kao i biografije učesnika, posetite sajt Stand Up.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE