• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železnice Srbije rasprodaju 170 automobila

Izvor Tanjug

Železnice Srbije otpisaće i prodati kao polovna oko 170 drumskih vozila, čime će godišnje, kako je procenjeno, uštedeti oko 100 miliona dinara.

 Železnice Srbije rasprodaju 170 automobila Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Kako je rekao generalni direktor Dragoljub Simonović, popis vozila koja će biti prodata već je sačinjen, a u toku je priprema svih odgovarajućih odluka i procedura kako da se čitav posao sprovede. Reč je o drumskim vozilima, među kojima je najviše službenih automobila, korišćenih u Beogradu, ali i u čitavoj Srbiji.

S obzirom na otpore koji su postojali da se takva odluka realizuje, Simonović je sa svojim najbližim saradnicima odredio spisak vozila koja će biti otpisana i prodata kao polovna, navodi se u saopštenju Želenica Srbije.

Sva ta drumska vozila, bilo da je reč o onim koja se više ne mogu koristiti ili su kao polovna još uvek u voznom stanju, prodavaće se na javnim licitacijama, a sva sredstva dobijena na taj način biće uložena u održavanje železničke infrastrukture i vozna sredstva.

Procenjuje se da će se samo na ime goriva i troškova održavanja na godišnjem nivou ostvariti uštede od oko 100 miliona dinara, s obzirom da je za neke automobile zbog tehničkog stanja u kojem su, održavanje koštalo skuplje nego što su uopšte bila u saobraćaju.

"Doneli smo odluku da više ni jedan direktor ne može da koristi službeni automobil bez saglasnosti generalnog direktora ili direktora direkcija. Svi službeni automobili su sada pod stalnim nadzorom Kol centara za drumska vozila, na nivou železničkih regiona, tako da sada mogućnost njihove zloupotrebe gotovo i da ne postoji", rekao je Simonović, navodi se u saopštenju.

Vozači neće ostati bez posla, biće im ponuđen radni premeštaj u skladu sa stručnom spremom u izvršnu službu, prvenstveno u radionice za održavanje voznih sredstava i u građevinsku delatnost, saopštile su Železnice Srbije.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coa Driver 25

Bolje da nas prevoze u kolima nego u krš vagonima, da toliko ulažu u vozove umesto u kola druga priča bi bila'

Lale

Pa ovi imaju vise auta nego vagona.Mogli su da skinu gume sa tockova i da taksiraju prugama vise bi zaradili nego sa ovim propalim lokomotivama i klimavim vagonima.

Bojan

170 voZila su oni imali?!!!?

special image