• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF nije imao zahteve, Srbija nastavlja reformu

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić istakao je na sastanku sa stalnim predstavnikom MMF-a u Srbiji Deheng Kimom, da Srbija mora da nastavi strukturne reforme uz zaštitu siromašnih slojeva društva.

Predsednik srpske vlade je izrazio očekivanje da će dogovor sa MMF-om biti postignut.

On je naglasio da predstavnici MMF-a u razgovorima sa predstavnicima vlasti u Srbiji nisu predložili konkretne mere potrebne za fiskalne uštede, ali da su predstavnici Vlade Srbije upoznali stalnog predstavnika MMF-a sa merama usmerenim na uštede u budžetu i stabilizaciju javnog duga, kao i sa merama za oživljavanje privrede, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predstavnici Vlade Srbije su naglasili da će razmotriti mere politike u narednim nedeljama.

Stav predstavnika MMF-a je da sve mere koje budu usvojene treba da imaju široku društvenu prihvatljivost, kako bi se obezbedila njihova održivost, i u tom kontekstu je savetovano da paket treba da zaštiti socijalno ugrožene, zaključeno je na sastanku.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Dušan Vujović, ministar ekonomije Željko Sertić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Sastanak je održan u sklopu napora Vlade da donese rebalans budžeta kroz dogovor političkih stranaka, poslodavaca i sindikata.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Riddick

Evo ja juče nisam imao za hleb...a vi vidite šta radite.

era rosoneri

@Riddick Pa kupi 15 odsto manje hleba, bices 15 odsto manje gladan. Vidis kako Aca i Vlada vode ra?una o tebi.

ivan

Da se ukinu sve dnevnice vladinim službenicima i da rade samo za platu.Da se ukinu sve nepotrebne agencije i njihovin radnicima isplati po 300 evra po godini staža i na biro.Kad se to uradi onda tek razgovarati o smanjenju plata i penzija mada sam za to da se one odmah smanje 50 % solidarno ,pa penzioneri su vas i doveli na vlast pa je red da snose posledice.

special image