• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća Junajtedova poniženja u Premijer ligi

Autor Jovan Terzić

"Crveni đavoli" proživljavaju izuzetno teške trenutke od odlaska Aleksa Fergusona, ali i u vreme slavnog trenera dešavalo im se da budu ubedljivo poraženi. Predstavljamo vam 10 najvećih poraza Mančester junajteda u Premijer ligi.

Navijači Mančester junajteda kao da su u košmaru.

Verovali su da će odlaskom Dejvida Mojesa i dolaskom Luja van Gala, Anhela di Marije i Radamela Falkaa situacija da se promeni i da će se njihov klub ponovo boriti za titulu, međutim...

Start sezone je ispod svih očekivanja, a nedeljni poraz od Lestera 3:5 je šamarčina kojoj se baš malo ko nadao. Verovatno niko, osim navijača Lestera.

To, ipak, nije najveća i jedina bruka koju su doživeli igrači trofejnog kluba od osnivanja Premijer lige, 1992. godine.

Evo deset najvećih "blamaža" slavnog kluba u tom periodu:

Totenhem - Mančester junajted 4:1, 1. januar 1996.

Zbog velikog broja povređenih defanzivaca, Aleks Ferguson je u zimskom prelaznom roku na pozajmicu iz Bordoa angažovao Vilijama Prunijea, na savet Erika Kantone. Francuz je, međutim, odigrao samo dve utakmice za "crvene đavole", a jedna od njih bio je debakl u duelu sa Totenhemom. U tom meču bio je toliko loš da je ušao u najgori tim Mančester junajteda ikada!

Uprkos ovom porazu i još pet drugih, Junajted je te sezone osvojio titulu.

golovi
Izvor: YouTube


Mančester siti - Mančester junajted 4:1, 14. mart 2004.

Samo par dana posle eliminacije od Porta u osmini finala Lige šampiona, usledilo je još jedno razočaranje za navijače kluba sa Old Traforda. Gradski rival ubedljivo je slavio, a da stvar bude još gora, vodeći pogodak postigao je Robi Fauler, omraženi napadač među pristalicama Junajteda još iz perioda kada je nastupao za Liverpul.

Iste sezone Mančester junajteda je izgubio i od Fulama na svom terenu (1:3), a sa ukupno devet poraza sezonu je završio na trećem mestu.

Mančester junajted - Liverpul 1:4, 14. mart 2009.

Porazi od najvećeg rivala uvek su bolni, a "đavoli" su te sezone dva puta pognutih glava napuštali teren posle duela sa Liverpulom. I pored toga, sezonu 2008/2009. ekipa Aleksa Fergusona je završila kao šampion.

Pamtiće navijači, ipak, dugo meč na Old Trafordu i četiri "komada" od crvenih, predvođenih tada još efikasnim Fernandom Toresom.

golovi
Izvor: YouTube


Midlzbro - Mančester junajted 4:1, 29. oktobar 2005.

Ovaj meč doveo je do rastanka tadašnjeg kapitena Roja Kina i Mančester junajteda. Irac nije igrao, ali mu to nije smetalo da gostujući na televiziji žestoko kritikuje saigrače, zbog čega ga je Ferguson izbacio iz tima.

Midlzbro je utakmicu odigrao po taktovima sjajnog španskog veziste Gaiska Mendjete, dvostrukog strelca. Bio je to četvrti od pet poraza Junajteda u sezonu koja je završena osvajanjem drugog mesta.

golovi
Izvor: YouTube


Mančester junajted - Liverpul 0:3, 16. mart 2014.

Ovaj rezultat nije toliko ubedljiv, ali poraz jeste. Liverpul je prošle sezone potpuno nadigrao najvećeg rivala na njegovom stadionu i samo pukom srećom Junajted nije primio više golova. Samo desetak dana kasnije i Mančester siti je slavio 3:0 na Old Trafordu, a nepunih mesec dana kasnije, Dejvid Mojes je dobio otkaz...

golovi
Izvor: YouTube


Lester siti - Mančester junajted 5:3, 21. septembar 2014.

Vodio je Junajted dva puta sa po dva gola razlike (2:0, 3:1), ali to nije bilo dovoljno da se savlada povratnik u elitni rang engleskog fudbala. Više o ovom meču pročitajte OVDE.

golovi
Izvor: YouTube


Čelsi - Mančester junajted 5:0, 3. oktobar 2000.

Serija od 29 utakmica bez poraza prekinuta je prilično surovo. Čelsi je bio neumoljiv protiv lidera i kasnijeg šampiona, a seriju golova otvorio je Gustavo Pojet posle samo 27 sekundi od prvog sudijskog zvižduka. Posle ovog, usledila su još dva poraza "đavola", ali sa ukupno tri izgubljene utakmice u prvenstvu, titula nije dovedena u pitanje. Mančester je završio sa čak 18 bodova više od drugoplasiranog Arsenala.

Sautempton - Mančester junajted 6:3, 26. oktobar 1996.

Još jedna sezona u kojoj je ekipa Aleksa Fergusona uprkos ubedljivom porazu (i to ne samo jednom, pošto je šest dana pre ovog meča Njukasl slavio 5:0), uspela da osvoji titulu.

Sjajan meč odigrao je Norvežanin Egil Estenstad, strelac het-trika, a posle ove utakmice na Ostrvu je nastao vic sa golmanom Junajteda u glavnoj ulozi.

"Koja je razlika između Pitera Šmajhela i vozača taksija? Vozač taksija pušta samo pet u jednoj turi".

golovi
Izvor: YouTube


Njukasl - Mančester junajted 5:0, 20. oktobar 1996.

"Slatka osveta" Kevina Kigena i njegovih "svraka" za izgubljenu šampionsku trku u sezoni pre. Na žalost crno-belih, iako su ubedljivo slavili, opet je Junajted prošao prvi kroz cilj, a Njukasl drugi.

golovi
Izvor: YouTube


Mančester junajted - Mančester siti 1:6, 23. oktobar 2011.

Ovo je verovatno poraz koji je najteže pao navijačima Mančester junajteda u novijoj istoriji. Svakako, najubedljiviji poraz na domaćem terenu po klub sa Old Traforda u više od 50 godina, a prvi put da su primili šest golova pred svojom publikom još od davne 1930.

Ne samo što je meč izgubljen od gradskog rivala, već je Siti te sezone osvojio titulu zahvaljujući boljoj gol-razlici od Junajteda!

golovi
Izvor: YouTube


Kao što se može zakljuiti, fudbaleri Mančester junajteda osvajali su titule i u sezonama u kojima su doživljavali ubedljive poraze. Ova je tek počela, tako da je svakako još rano otpisivati "crvene đavole", ali je jasno da Van Gala i skupo plaćena pojačanja čeka "pakleno" težak posao da opravdaju novac uložen u njih...

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Sigurno su se manje obrukali nego Partizan I Zvezda kod nas.

GGMU

GLORY GLORY MANCHESTER UNITED

Joca Acamovic BP

Navijam za jedan domaci klub iz PLS, prosle godine smo bili u Srpskoj ligi Vojvodina ali i tada sam isto kao i sada navijao za svoj grad i prosto mi je jadno kad vidim da neko navija za Engleske ili druge trece klubove. U redu sto gledaju ali da se tako loze to mi nije jasno. Jesu Englezi navijali za Zvezdu kad je uzela titulu Evrope? Partizan kad je bio u finalu, Vosu kad je bila u cetvrtfinalu protiv Seltika ili mozda Niski Radnicki kad je bio u polufinalu kupa uefa???

Najnovije

Kolumnisti