• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srbije spremna za dolazak MMF

Srbija je dobro pripremljena za dolazak misije Međunarodnog monetarnog fonda i očekuje se da će postići dogovor o aranžmanu, izjavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen


Verheijen je novinarima u Skupštini Beograda kazao da, na osnovu razgovora tokom zasedanja Svetske banke i MMF-a u Vašingtonu, zna da je ministar finansija Srbije Dušan Vujović pripremio nekoliko scenarija fiskalne konsolidacije, koji će detaljno biti razmotreni u razgovorma sa misijom MMF.

"Činjenica da MMF dolazi znači da je Vlada spremna, u suprotnom MMF ne bi došao. Optimištičan sam da može da bude postignut dobar rezultat, ali ništa ne treba prihvatiti zadravo za gotovo kad su u pitanju tako komplikovane stvari", rekao je Verheijen.

Misija MMF doći će sutra u Beograd, gde će sa predstavnicima Vlade i Narodne banke Srbije do 20. novembra razgovarati o sklapanju novog aranžmana. 



Verheijen je rekao da je za Srbiju "ekstremno važno" i da završi privatizaciju jer neće moći da krene napred u ekonomskom razvoju dok pitanje preostalih 502 preduzeća iz portfelja Agencije za privatizacijh ne bude rešeno.

"Te kompanije predstavljaju teret za budžet i sprečavaju investitore da dođu u Srbiju zbog neravnopravne konkurencije", rekao je on.

Verheijen je istakao da je završetak privatizacije važan i zbog programa fiskalne konslidacije pošto ta preduzeća mnogo koštaju državu, ali i zbog procesa pristupanja EU, jer Srbije ne može da se klasifikuje kao funkcionalna tržišna ekonomija dok se privatizacije ne završi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image