• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delez da poveća procenat srpske robe, poziva Vučić

Izvor Tanjug

Premijer Srbije prisustvovao je danas otvaranju modernog distributivnog centra kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi površine 70.000 metara kvadratnih.

U centar je uloženo 50 miliona evra, a posao će dobiti još 750 radnika, od kojih 400 do kraja ove godine.

Izrazivši zadovoljstvo otvaranjem ovog impresivnog objekta, Aleksandar Vučić je pozvao Delez grupu da poveća procenat srpskih proizvoda u njihovim objektima.

"Jedino što bih vas zamolio je da vam procenat proizvoda u vašim radnjama umesto 70 ubuduće bude između 75 i 80 odsto", kazao je premijer napomenuvši da danas ima završne razgovore sa MMF-om, te da je siguran da će dogovor sa tom međunarodnom finansijskom institucijom biti postignut.

To će, kazao je, doprineti još većoj stabilnosti i sigurnosti Srbije.

On je zahvalio Delez grupi koja zapošljava 11.000 zaposlenih koji redovno primaju plate, ali i na tome što se obaveze prema državi izmiruju na vreme.

"Ovaj dan je važan ne samo za Delez već i za Srbiju, s tim što Vlada Srbije ništa nije uradila osim što nije smetala u ovom projektu", rekao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Delez grupa u narednim godinama uložiti još više u našu zemlju, te da će zaposliti još 400 radnika do kraja ove, odnosno ukupno 750 do 2020. godine.

Delez će u Srbiji investirati milijarde dinara

Predsednik i generalni direktor Delez grupe, Frans Miler, najavio je da će ta kompanija u narednih nekoliko godina investirati milijarde dinara u Srbiji u širenje mreže, otvaranje novih lokacija i zapošljavanje na stotine ili hiljade novih radnika. "Kada je reč o našem trogodišnjem planu za Delez Srbiju, odličili smo da investiramo milijarde dinara i to će biti uloženo u modernizaciju naše mreže, odnosno u Tempo, Maksi ili 'Shop and go' formate", kazao je Miler. Prema njegovim rečima, namera Delez grupe je da Srbija ostane jedno od pet strateških tržista te kompanije u svetu. "Mi želimo da ostanemo lideri, jer to zaista jesmo na ovom tržištu. Namera nam je da uložimo sredstva u smrznute i sveze proizvode u iznosu od pet milijrdi dinara", poručio je Miler. Generalni direktor Delez Srbije Džon Kiricis je izrazio očekivanje da će investicija od 50 miliona evra u distributivni centar u Staroj Pazovi prekinuti sve glasine o odlasku Deleza sa srpskog tržišta. On je dodao da je srpsko tržiste veoma važno za Delez grupu u celini.

Premijer je uveren da će Delez u Srbiji zarađivati više i potpuno je, kaže, siguran da oni podržavaju pokrenute reforme.

Zahvalivši svima na angažovanju u ovom projektu, Vučić je rekao da je siguran da teškim radom i poštovanjem pravila može da se dođe do najboljih rezultata.

"Verujem u dobru budućnost Deleza i siguran sam da Srbija ima dobru budućnost", zaključio je premijer.

Inače, Delez ditributivni centar je najmoderniji i najveći distributivni centar u zemlji poseduje jedinstven sistem distribucije, a tokom izgradnje primenjeni su najviši tehnološki standardi i većinu radova su izvodile kompanije iz Srbije.

Nalazi se u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi je otvoren u prisustvu generalnog direktora Delez Srbije Džon Kiricisa, predsednika i generalnog direktora belgijske Delez Grupe Frans Milera i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Distributivni centar Delez Srbije ima mogućnost proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadratnih metara u narednim godinama.

Centar je povezan sa tri ključna putna pravca i raspolagaće sa 120 utovarno-istovarnih mesta sa kojih će dnevno moći da pođe 250 šlepera.

Distributivni centar će svakoga dana moći da isporuči 6.500 paleta, što je kolicina robe dovoljna za snabdevanje 450 prodavnica i moći će da podrži rastuću maloprodajnu mrežu te kompanije u regionu.

Upotreba savremenih materijala u izgradnji omogućiće veću energetsku efikasnost zgrade i do 15 odsto manjom emisijom ugljen-dioksida.

U izgradnji su korišćeni moderni materijali i poslednja tehnologija koja donose uštede i racionalniju potrošnju energije - savremena izolacija, upravljanje otpadom, jedinstven sistem za navodnjavanje okolnih zelenih površina, najnovije tehnologije i metode hlađenja i drugo.

Novina je i što novi distributivni centar ima gravitacione police za palete - za skladištenje visokofrekventne robe pod malim nagibom kojim se ubrzava isporuka robe u paletama, zatim gravitacione police za kutije koje omogućavaju isporuku robe u malim količinama, otvaranjem originalnih kutija, čime se bolje odgovara potrebama asortimana malih prodavnica.

Takođe, u centru će biti obezbeđeno glasovno izdavanje naloga za spremanje robe umesto dosadašnjeg tekstualnog, što omogućava veću efikasnost u radu, jer se sva uputstva primaju putem snimljenih poruka, a komande se izdaju glasom.

Gradnja tog centra je počela u junu prošle godine.

Trgovinski lanac Delez Srbija planira u Srbiji da otvori 10 do 20 novih objekata i uloži oko 45 miliona evra, koliko je investirano i u 2013.

Delez Srbija je članica međunarodnog trgovinskog lanca Delez grup, čije je sedište u Belgiji, a koji posluje u Evropi, Americi i Aziji.

Delez Srbija posluje kroz formate Maxi supermarket, Mini Maxi, Tempo, Tempo Expreš i Shop&Go.

Delez u Srbiji ima oko 380 maloprodajnih objekata koje se snabdevaju iz tri distributivna centra.

Belgijski trgovinski lanac Delez je u trećem ovogodišnjem tromesečju na godišnjem nivou zabeležio rast prihoda od 3,3 odsto, na 5,462 milijadi evra.

Belgijska Delez grupa je u martu 2011. kupila srpski trgovinski lanac Maksi za 932,5 miliona evra.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ssss

Gospodine Vucicu radnici u DELEZI rade za 20000din kako vas nije sramota da vi pricate o podrsci ovoj robovlasnickoj kompaniji. Deleza je sramota za ovu drzavu i kamo srece da vise nikad ne posluju ovde jel oni ovom bednom platom omalovazavaju coveka,gaze ljudsko dostojanstvo,zaista jedna veleka sramota je ova kompanija. Pricate o zaposljavanju,o kom ovom sto ce vam radnici raditi za 170 e mesecno,zaista treba da vas je sramota gospodine Vucicu,nemam reci opisati koliko smo se kao drzava nisko spustili,tugaaa

007

E stvarno bi bilo super da zaposle Vučica u Delhaize. Na 60% radnog vremena. To vam je oko 15000 dinara mesečno. Tako ta kompanija zapošljava radnike. Postoji osnovana sumnja da se bave prevarom. Po svakom pitanju.

Marko Marko

Zamolio bi Delez, da zaposli ovog Vucica za 20.000 dinara, da ne prica ovakve price nasem narodu, jer mi nismo ljudi bez mozga i da ne vidimo sta nam radi. Sramno je za ovu drzavu da ponizava radnike i da jeftinom demagogijom pretvara radnike u robove, koji jedini u toj njihovoj Evropi rade za mrvice.

special image