• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka obećava: Koridor 10 do kraja 2016.

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je "realno" da do kraja 2016. godine bude završen Koridor 10.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže i da i da su u planu radovi na proširenju graničnog prelaza Batrovci.

"Imamo sporazum sa evropskim i svetskim finansijskim institucijama o rehabilitaciji 1.100 kilometara putne mreže. Radićemo i na proširenju graničnog prelaza Batrovci da se vise ne bi čekalo na granici sedam sati, ali i na Koridoru 11", rekla je Mihajlović u intervjuu "Kuriru".

Govoreći Radnoj grupi za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja ministarka je rekla da nema "varnica" između nje i ministra policije Nebojše Stefanovića, te da se kao ministarka saobraćaja i predsednica Vladine komisije za bezbednost saobraćaja "samo mešala u svoj posao".

"Cilj mi je da se stradanje dece na putevima zaustavi...Samo zajedno možemo da uradimo nešto za mlade ljude", navela je ministarka.

Ona je ponovila da će novim zakonom o planiranju i izgradnji biti omogućeno dobijanje građevinske dozvole za 28 dana, da će pitanje konverzije zemljišta biti rešeno posebnim zakonom te da će se sve procedure i uticaj birokratije smanjiti na "najmanju moguću meru".

"Ne postoje poseban pravila za legalizaciju i rušenje objekata za obične ljude i za one koji su poznati javnosti, ili za vile i udžerice... Cilj Vlade nije da se ruši već da se gradi i spremni smo da legalizujemo sve što možemo", poručila je Mihajlović.

Nije bitno da li je neko Nikolićev sin

Na pitanje kakvo mišljenje kada je reč o uticaju predsednika Srbije Tomislava Nikolića na status njegovog sina u stranci, Mihajlović kaže da je bitno "šta ko radi, kako radi, i kakav je rezultat a ne čiji je neko sin ili ćerka".

 Ministarka tvrdi i da u stranci još nije bilo razgovora o rekonstrukciji vlade i promenom koalicionog partnera.

"Ali, mislim da je onaj ko predvodi tim, a to je premijer, treba da ga osveži i učini efikasnijim kad god oseti da treba. Zašto bismo gubili vreme", smatra Mihajlović.

Ministarka je ponovila i da revizija ugovora o prodaji NIS-a nije moguća, te da je eventualno moguće poboljšanje Energetskog sporazuma sa Rusijom, kroz investiranje u Petrohemiju i druge firme..

Na pitanje da li je Srbija trebalo da se opredeli prema istupanjima Vojislava Šešelja i može li Šešelj da poremeti odnose sa susedima, Mihajlović je rekla da zapravo "region nije raskrstio s prošlošću".

"Šešelj je, što se srpske politike tiče, deo prošlosti. Nismo ga mi pustili iz Haga niti je srpska vlada uradila bilo šta što bi uzburkalo region. Sprovodimo reforme i idemo ka članstvu u EU, svidelo se to nekome ili ne", podvukla je Mihajlović.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

Kad sam citao ovu vest, setio sam se istih obecanja Mrkonjica, koridor 10 bio pre 10 godine zavrsen njegovim obecanjima. A Zorana videla kako je on obecavao, pa sad i ona samo obecava i nista ne radi. Gradjevinsku dozvolu ne mozes da dobijes ni za godinu, a kamoli za tako malo vremena. To su sarene laze od obecanja.

Urke

Cu "svidelo se to nekom ili ne", to je monstruozna izjava, radimo i odricemo se svega sto treba pa sad ko ima nesto protiv to je njegov problem.. Referendum pa da vidimo.. A bez Šešelja ne mogu, kao da je lav pusten iz kaveza, on jeste lav ali je i covek pritvoren 12god a na slobodi ima pravo da se bori za svoje ideale, kojih su se mnogi odrekli zarad trulih prica.. Neverovatno koliko neskriveno pokazuju koji su neljudi.. Super za autoput, trajace do 2020 koliko fusarite a u silne dugove smo zbog toga otisli, zivite ko bubreg u loju, imate za sledecih 10 generacija a narod placa i grca..

Unfais

MA, DOSTA VISE SA TVOJIM OBECANJIMA I TRA LA LA. CEKAM NA LEGALIZACIJU 10 GODINA!

special image