Potrebno:

- 400 grama brašna

- manje pakovanje kvasca

- kašika meda

- pola decilitra mleka sobne temperature

- 100 grama putera

- jedno jaje

- prstohvat soli

- 200 grama krupno seckanih oraha, badema, lešnika (šta imate u kući)

- 200 grama suvih šljiva, smokvi, kajsija (šta imate u kući)

- sok od jednog limuna

- pola šolje voćnog likera po želji

- 150 grama šećera

Priprema:

Suvo voće i orašaste plodove pripremite ranije, može i 24 sata: iseckajte, prelijte limunovim sokom i likerom, dodajte šećer, poklopite i ostavite da se ukusi pomešaju.

Umesite testo od brašna, kvasca (u mleku), jaja i meda, i ostavite da naraste. Nakon sat vremena dodajte seckano suvo voće i koštunjave plodove, pa premesite. Sipajte u namazan kalup za kuglof ili u nekoliko manjih za mafine. Neka "odmori" i naraste još jedno 20 minuta, premažite toplom vodom i potom pecite na 200 stepeni celzijusovih oko sat vremena.

Odlično ide uz čaj, ali i kuvano vino sa karanfilićem.