• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mali: Kultura ne sme da čeka

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda posetio je danas Muzej Grada Beograda, i istakao da kultura ne sme da čeka, zbog čega je važno videti kako kulturni objekti u gradu mogu da poboljšaju svoju ponudu i uslove u kojima rade.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali i gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, posetili su Muzej Grada Beograda, gde su se sastali sa direktorkom te institucije Tatjanom Korićanac, kako bi se upoznali sa uslovima u kojima muzej funkcioniše.

"Veoma mi je drago što sam danas ovde, pogotovo što sam saznao da sam prvi gradonačelnik koji je posetio ovaj objekat", rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da će Projekat za rekonstrukciju objekta u Resavskoj ulici, u koji je predviđeno da se preseli ceo Muzej Grada Beograda, biti završen do kraja februara.

On je dodao da bi do kraja godine trebalo da bude izglasan pobednički rad, što znači da bi radovi mogli da krenu naredne godine, kada za to budu obezbeđena finansijska sredstva.

"S obzirom na to da se depoi i zbirke nalaze u veoma lošem stanju, ne smemo da dozvolimo da u tim uslovima ostanu do završetka nove zgrade i zato ćemo se potruditi da za njih nađemo privremeni prostor. Moramo da poštujemo prošlost, jer samo tako možemo da vodimo računa i o sadašnjosti i budućnosti", podvukao je Mali.

Korićanac je rekla da je Muzej Grada Beograda jedinstven u Srbiji i da je današnja "istorijska poseta gradonačelnika od velikog značaja jer je prvi susret već dao konkretne rezultate".

Mali je, kako je saopšteno, obećao i da će Grad Beograd pomoći da se Zavičajni muzej u Zemunu, koji je bio zatvoren 15 godina, u najkraćem periodu konačno otvori za posetioce.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

iceman

A,da ti zapalis,kao,ti i Vesic iz demokratske,da nas oslobodis,i drugi put?

SERIJE