Ako su vam dosadili tmurni zimski dani, napravite ovo morsko jelo. Recept je, samo za čitaoce MONDO portala, dao grčki kuvar - Emanuil Pitaras.
Potrebno za šest osoba: - Dve veće sipe Priprema: Propržiti na ulju sipe iseckane na krupnije komade, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Kad porumene, dodati pirinač i vino. Nakon desetak minuta dodati kockicu supe, a kada se skroz rastopi, i mastilo. Nekoliko minuta kuvati poklopljeno, a zatim skloniti poklopac i kuvati dok sipa i pirinač ne omekšaju, ali ne skroz. "Sipa ne bi trebalo da bude kao guma, a pirinač nikako ne sme da se prekuva i postane lepljiv, već mora svako zrno jasno da se vidi", savetuje kuvar Emanuil Pitaras i objašnjava da se ovo jelo posoli i pobiberi neposredno pre nego što se skloni sa vatre, a služi se toplo, odmah nakon što mu se doda nekoliko kockica putera. "Najbolje ide uz crno vino", savetuje Pitaras i dodaje: "Καλη σας ορεξη"! Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
- Dve glavice crnog luka
- Dva čena belog luka
- Dve čaše belog vina
- Supa od povrća u kockici
- Čaša mastila sipe
- So i biber po ukusu
- Dve šolje pirinča