• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

The End na Twitteru - Umro Teri Pračet

Izvor mondo.rs

Britanski pisac Teri Pračet, autor popularnog serijala romana o Disksvetu preminuo je u 66. godini. Pisac tvitovao do smrti.

 Pračet je bolovao od retkog oblika Alchajmera, a preminuo je u svom domu "okružen porodicom i mačkom koja mu je spavala na krevet", saopštio je njegov izdavač "Transworld Publisher"s.

Tužan kraj je tvitovao i sam pisac. Njegova poslednja poruka je glasila "the end".

Bio je jedan od najpoznatijih pisaca fantastike a svetsku slavu stekao je prvim romanom o Disksvetu koji je napisao 1983. godine. Ukupno ih ima 40 i bazirani su na svetu ravnom kao ploča koji nose četiri slona, koji, opet pa stoje na leđima džinovske kornjače.

Karijeru je počeo kao novinar, radio je kao portparol, ali je sve napustio kada je počeo pisanje romana o Disksvetu. Govorio je da je " pisanje najveća zabava koju čovek može sebi da priušti".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marija

Jedna od najduhovitijih knjiga koje sam pročitala je "Dobra predskazanja" koju je Teri Pračet napisao sa Nil Gejmanom. Fantastičan pisac je bio Teri, kada se njegovim knjigama da šansa one te uvuku u neki zaista drugi svet iz koga jednostavno ne želiš da odeš.

AJ

Tuzna vest. Bio je jedan od najzabavnijih, najduhovitijih pisaca danasnjice. Uvek smesan, a opet ostrog, satiricnog uma. Odlicno je poznavao ljude i njihove velike mane, ponekad strasnu ljudsku prirodu, i znao je da je smeh jedino oruzje protiv banalnosti zla. Takodje, jedna ispravka, poslednje twittove nije pisao Teri, vec njegov saradnik Rob Vilkins (svakako u prethodnom dogovoru sa Ser Terijem). Pocivaj u miru Ser Teri

SERIJE