• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struja možda skuplja tek sedam, osam odsto?

Izvor MONDO/Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) boriti da poskupljenje struje bude sedam ili osam odsto, kao i da struja neće poskupeti od 1. aprila.

"Ne prihvatite to kao obećanje, ali pokušaćemo da poskupljenje bude što manje", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS), uz ocenu da građani "uvek mogu da uštede sedam, osam odsto" tako što manje troše struju.

Kako je kazao, sada je "jasno da od 1. aprila nije moguće da poskupi struja", jer Elektroprivreda Srbije (EPS) nije na vreme uputila zathev Agenciji za energetiku, a kada će struja da poskupi i koliko biće predmet dogovora.

On je naveo da je cena električne energije 30 odsto jeftinija od najjeftinije u regionu, a čak sedam-osam puta jeftinija nego u najrazvijenijim evropskim zemljama.

"Gledaćemo da se u budućnosti snizi cena gasa, i to da se ozbiljno snizi. Videli ste da je pala cena nafte i naftnih derivata, pre svega zahvaljujući svetskom tržištu, ali cena ničeg drugog gotovo da nije uvećana", rekao je predsednik Vlade.

Poskupljenje struje koje je dogovoreno u Memorandumu sa Međunarodnim monetarnim fondom je na nivou od 15 odsto. Deo poskupljenja, otprilike polovina, išao bi kao prihod EPS kroz prodajnu cenu, a deo kao prihod budžeta, kroz akcizu na struju.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alarm

Čujte ovog GV struja najeftinija u regionu,u kom bre regionu dijabolo?Ako misli i na Evropu tamo su i plate 2ooo-3ooo EU a penzije 1ooo-15oo EU pa mogu da plaćaju i struju i komunalije i da se prehrane.Pa da njemu i njegovim poltrronima neće da se oseti 7-8% od plate a ovima što zarađuju 2o-3o.ooo dinara sigurno hoće kao i penzionerima,nego pošto nas NATO nije uništio izgleda da će ova vlast da izvrši genocid nad sopstvenim narodom!Marš bre nesposobnjakovići i lopovi jedni!!!

sima

Koji dobri djaci Blera.

sima

Uradite nesto pametno. Ne samo poskupljenja. Navedite jefan ekonoski rezultat u proizvodnji.

special image