• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Isidora Bjelica

Autor Aleksandra Petrovski

Književnica Isidora Bjelica je za MONDO dala preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

 Isidora Bjelica preporučuje koje knjige čitati do 18. godine

Isidora Bjelica autorka je više pozorišnih komada i radio-drama i rediteljka kultnog filma "Dorćol-Menhetn". U pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu", okultnu antimarksističku komediju Nebojše Pajkića, "Marhatana", i svoj kemp-projekat "Popička u Parlamentu". Dobitnica je nagrada Najvoljenije žene XXI veka, Gala pisac, 2002, i Zlatni bestseler, 2004. Njene knjige su prevedene na nekoliko stranih jezika, a knjiga "Spas" u izdanju Lagune je od 2013. do sada štampana u više od 4.000 primeraka. Ova ultimativna knjiga za spasenje duše i tela, kao i njen nastavak - "Spas 2" su hiljadama ljudi dale snagu da se bore sa bolešću.

 Da bi mnogo pisao, moraš još više i da čitaš, pa smo zato Isidoru pitali šta je njeno omiljeno štivo.

"Iskreno, uvek, i dok sam bila tinejdžerka ja sam najviše volela da čitam knjige koje se tiču duhovnosti, zato sam i bila upisala prvo filosofiju. Naraciju volim u filmovima, ali u knjigama me samo interesuju ideje i tako je i danas. Teško se opredeliti za jednu knjigu, čak sopstvenu, a kamoli od tolikih miliona knjiga. Nisam fetišista da bih to mogla da uradim", rekla je Bjelica za MONDO.

Majka Vile Evanđeline i Lava Grigorija smatra da deci i tinejdžerima daju razne knjige da čitaju.

"Ja, na primer, mislim da su bajke za nepripremljene duše opasne i da mogu dovesti do puno potonjeg nerazumevanje i destrukcije. Takođe mislim da je unisona lektira greška, pa deca su toliko različita da bi de fakto psiholog i profesor književnosti morali prema određenoj ličnosti da preporuče lektiru. Žao mi je što deca uče sve i svašta, a ne uče elementarne stvari o ljubavi, praštanju, kontroli misli i emocija, naša deca su kroz sve forme medija bombardovana agresijom i destrukcijom čak i kroz literature", kazala nam je Isidora Bjelica i navela tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do svoje 18. godine.

1. "Mala psihologija za klince i klinceze" - Alvin M. Frid

2. "Tom Sojer" - Mark Tven

3. "Šahovska čitanka" - Dimitrije Bjelica

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Majat

E, teško nama ako će ona preporučivati knjige koje naša deca treba da čitaju! Generacije su odrastale na klasičnoj lektiri i postajali sjajni ljudi, profesori i doktori. Čuj, deca da čitaju psihologiju! Dovoljno je videti je jednom sa onim smešnim šeširima pa znati da je žena čvaka sto posto! Samo kod nas psihijatrijski slučajevi postaju javne ličnosti, da ih dokon svet ismejava ali to je naša patologija kao naroda i tema za neku drugu priču. Bože, sačuvaj nas!

xxl

ISIDORA JE ODLICAN PISAC.

violeta

@xxl Isidora, jesi li to ti?

SERIJE