• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Zenjanina nudi junice

Izvor MONDO/Agencije

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je danas poziv odgajivačima goveda zainteresovanim za nabavku ženskih priplodnih grla, da se do 12. juna prijave Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Kako je saopšteno, sredstva podsticaja biće opredeljena za nabavku kvalitetnih visokosteonih junica simentalske rase, a mogu so podneti prijave za subvencionisanu nabavku jedne do tri junice.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaće vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa prebivalištem i imovinom na području Zrenjanina, sa aktivnim statusom u 2015. godini.

Planirani iznos podsticajnih sredstava je do 100 odsto od iznosa investicije, bez PDV-a, a maksimalni iznos subvencije je do 300.000 dinara po grlu.

Gradonačelnik Janjić je nedavno na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpisao Sporazum o uvozu goveda iz Austrije sa predstavnikom "Fruškogorske", što je jedan od prvih rezultata potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti stočarstva Ministarstava poljoprivrede Srbije i Austrije.

Tom prilikom je najavljeno da će Grad uvesti 60 junica simentalki.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Pa sta ce nam te junice kad i ovo mleka sto imamo ne mozemo da prodamo,evo dacu ja i moje krave samo da se ne patim vise

special image