• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gradimo 250 mostova, 150 kilometara autoputa"

Izvor Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija trenutno gradi 250 mostova na koridorima 10 i 11.

Ona je rekla i da će u naredne tri godine obnoviti 1.100 kilometara puteva, kao i da je cilj da budemo među prvih 10 zemalja po uslovima poslovanja na listi Svetske banke.

“Očekujemo da se na ovogodišnjoj listi Svetske banske popnemo za najmanje 30 mesta i tu nećemo stati. Vlada Srbije je podelila zadatke svim resorima, šta je potrebno da bismo ispunili cilj, a to je da budemo u srednjem roku među prvih 10 zemalja na listi Svetske banke u izveštaju o uslovima poslovanja Duing biznis”, rekla je Mihajlović na Ekonomskom samitu u Beogradu.

U Srbiji se sada gradi deset puta više nego što se gradilo pre dve-tri godine, rekla je ona i dodala da Srbija ubrzano gradi svoju infrastrukturu, precizirajući da se trenutno u našoj zemlji gradi 150 kilometara autoputa, od čega će ove godine biti završeno 86 kilometara.

Mihajlović je dodala da se u Srbiji trenutno obnavlja i 150 kilometara putne mreže.

“Naše kompanije su vrlo spremne i mogu da budu glavni izvođači. Pozivam ih da se udruže i jave na poziv za jedinu neugovorenu deonicu na Koridoru 10 Srpska Kuća-Levosoje na jugu Srbije”, poručila je Mihajlović.

Kako je rekla, zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija, ne čekaju Godoa već ubrzano rade na infrastrukturnom razvoju i podizanju svog privrednog rasta.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Bolje bi bilo da se odrzava postojeca putna infrastruktura kako je Bog rekao

Coa

Ja ne vidim da se išta gradi,sem praznih priča

Rilac delija u srcu

Ženo božija, čekam dozvolu za gradnju 3 godine, čak sam se pomirio i sa komšijama! Ako ništa do sada sam uštekao više para. Vidite, gospođa ministar razmišlja i o našim budžetima!

special image