• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konverzija zemljišta ipak po tržišnoj ceni?

Zakon o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu će vratiti domaćinske odnose u oblasti građevine i privući investitore, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Nacrt zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu predviđa rešavanje pitanja koja zaustavljaju razvoj Srbije godinama i njegov cilj je da vrati domaćinske odnose u oblasti građevine i da privuče investitore, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nacrt sutra pred poslanicima

Poslanici Skupštine Srbije počeće sutra novu sednicu na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, kao i izmene zakona o policiji i o otklanjanju posledica poplava.

Mihajlović je u saopštenju navela da Vlada Srbije predlaže novi zakon o konverziji koji je u skladu sa odlukom Ustavnog suda i koji za osnov ima tržišnu cenu, a predviđa umanjenje po samo tri osnova koja se utvrđuju na transparentan način.

Takođe, prava ranijih sopstvenika nisu ugrožena jer je propisano da kada postoji podnet zahtev - ne umanjuje se tržišna cena.

Demokrate pozivaju stručnjake jer znaju šta nisu uradili, a šta je trebalo da urade i zašto su nas investitori zaobilazili, kao što znaju i da upravo dobro uređen Zakon o

konverziji dovodi investitore, navela je Mihajlović odgovarajući na primedbe koje je uputila Demokratska stranka.

Nekadašnji ministar građevine a sada ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vladi u senci Demokratske stranke Dragoslav Šumarac rekao je danas da je Nacrt zakona neprimenjiv na način koji je predvidela Vlada.

"Zakon će smanjiti prilive u budžete gradova i opština i smanjiće priliv u Fond za restituciju pošto je određeno zemljište i predmet Zakona o restituciji. To znači da će se od svih poreskih obveznika uzimati sredstva za restituciju, za popravku ulica, izgradnju vrtića, a konverzija će ostati nezavršen posao", naveo je Šumarac, a saopšteno iz DS-a.

On je dodao da ne postoji rok da podnošenje zahteva za konverziju kao i da je novim zakonom predviđeno da se može sklopiti i ugovor o zakupu zemljišta koji je predmet konverzije, čime se, kako je ocenio Srbija vraća u 2009. godinu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

deda Veljko

Molim drzavu, predsednika drzave, predednika vlade, ministe, poslanike Skupstine da se okrenu svom narodu, da pocnu da misle kako zivi ovaj narod i ucine da beda i beznadje ne budu svakodnevnica vecine ljudi. Vrlo je lose.

special image