• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne damo PKB budzašto, samo puna cena"

Izvor MONDO/Tanjug

Grad Beograd neće prodavati osnovno stado stoke, useve i zalihe PKB-a ispod 100 odsto tržišne vrednosti.

Deo imovine Poljoprivredne korporacije "Beograd" (PKB), koja obuhvata promenljivu imovinu - osnovno stado, zalihe, useve i osnovna sredstva u pripremi, neće se prodavati ispod 100 odsto od tržišne vrednosti, predviđeno je izmenama odluke o modelu privatizacije dela PKB-a, koju je danas usvojila gradska skupština.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, izmene odluke o modelu i metodu privatizacije PKB-a usklađene su sa primedbom Agencije za privatizaciju.

"Početna cena za prodaju dela imovine koja se odnosi na nepokrenosti, opremu i udela u zavisnim društvima iznosi 51 odsto od procenjene vrednosti te imovine", objasnio je Nikodijević.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović tvrdi da je na pomolu nova afera otimanja poljoprivrednog državnog zemljišta i pokušaj loše privatizacije PKB-a.

PKB je, istakao je, od vitalne važnosti za razvoj Beograda i zdravlje građana, zbog čega DS misli da nije dobro prodavati ga bilo kome.

"PKB postoji skoro 70 godina i veoma je važno da ostane u vlasništvu grada", naveo je Božović, koji smatra i da je model privatizacije tog preduzeća potpuno pogrešan i da postoji veliki rizik da Beograd i Srbija ostanu bez isporuke zdrave i jeftine hrane.

On smatra i da niko iz gradske vlasti ne brine o interesima grada i građana i ističe da PKB ne pripada gradskim čelnicima, da bi ga prodavali budzašto.

"PKB mora da postoji da bi grad imao sigurnu isporuku zdrave i jeftine hrane, a ne da bi neki tajkun kupio to preduzeće i za jeftin novac dobio celokupno poljoprivredno zemljište i pretvorio ga u građevinsko", rekao je Božović.

Njemu je odgovorio gradski menadžer Goran Vesić, koji je rekao da se u vreme DS dešavao kriminal i da su tada tajkuni vodili državu.

"Sada je valjda poznato svima da tajkuni ne vode državu i grad odgovorno pristupa prodaji PKB-a, kao i svakom drugom poslu", rekao je Vesić ocenjujući da su Božovićeve optužbe paušalne i skandalozne.

Kada neko iznese takve optužbe, dodao je Vesić, treba da bude spreman da to potpiše, ode u policiju i tužilaštvo i podnese prijavu, a ne da izlazi za skupštinsku govornicu i priča nešto jer zna da je zaštićen imunitetom.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

ZEMLJO, OTVORI SE I UZMI IH!

milos

zasto ga prodajete?

tasa

Da li je moguce da i ova vlast u Srbiji nije izvukla pouke iz proslih vremena u vezi privatizacìja drustvene imovine? Ovo ce biti 25-a sumnjiva privatizdcija u Srbiji i dokaz da ni ova vlast nije imuna na korupciju i kriminal u inat gradjanima Srbije!

special image