• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li ko je žena na Starom dvoru? (FOTO)

Izvor mondo.rs

Upoznajte istaknute Srbe, za koje možda do sada niste čuli, čije će slike i citati biti projektovani na zgradi Starog dvora!

 Kulturizacija - slike istaknutih Srba na Starom dvoru Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Večeras u 18 časova započeo je projekat "Kulturizacija" kompanije "OHillusions", koji će u naredna tri dana na fasadi te zgrade podsetiti na srpske velikane i neke davno zaboravljene vrednosti!

U projektu koji je autorsko delo dr Dušana Jovovića, zgrada Starog dvora će se koristiti kao projekciono platno i scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta.

Prva je na tom zdanju "zasijala" Milunka Savić, srpska heroina iz Prvog svetskog rata, neizmerno hrabra ratnica koja je najmanje devet puta bila ranjena, između dva rata je zbrinjavala decu svojih palih drugova, i više puta je odlikovana, između ostalog i dvema Karađorđevim zvezdama i francuskim Ordenom legije časti.

U narednih godinu dana, kroz šest premijera i trideset projekcija na fasadi Starog dvora, korišćenjem napredne tehnologije 4D mapiranja (kompleksna metoda projekcije 3D video sadržaja na podlogu nepravilne strukture, u ovom slučaju - fasadu Skupštine Grada), na drugačiji i inovativan način prikazaćemo veliki broj ključnih događaja i znamenitih ličnosti iz srpske istorije.

"Počinje kulturizacija, dosta je bilo bežanja iz realnosti u rijalitije", poručuju iz ove kompanije, koja u svom portfoliju ima i spektakle kao što su otvaranje Univerzijade, interaktivna skulptura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, proslava 20 godina od osvajanja zlata u košarci u Atini...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.



Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Mozda i najznacajniji poklon koji sam u zivotu dobio je kolekcija kovanica sa znamenitim licnostima Srbije i propratna knjizica sa informacijama o licnostima. Ucite deco istoriju jer bez nje nema buducnosti.

Nesa

Fenomenalno izgleda, preporuka da se vidi uzivo, sutra i u nedelju je 4D video projekcija od 18h. Radujem se da se neko u Srbiji bavi KULTUROM. Hvala

Stevan

Ova zena nikada, ni po koju cenu ne sme da se zaboravi, i secanje na nju MORA da zivi! Dugujemo joj...

SERIJE