• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Marko Janketić

Izvor mondo.rs

Mladi glumac za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

 Marko Janketić preporučuje knjige

Marko Janketić (32), sin proslavljenog Miše Janketića, kojeg znate kao klinca iz "Tri palme za dve bitange i ribicu", u međuvremenu je ostvario brojne zapažene uloge na filmu, televiziji i "daskama koje život znače". Igrao je u filmovima "Krugovi", "Skidanje", "Spomenik Majklu Džeksonu", "Branio sam Mladu Bosnu", "Bez stepenika"...

Šta najviše voliš da čitaš, i koliko imaš vremena za to?

"Kada radim predstavu, obično sam koncentrisan na dramsko štivo i uvek sam uz taj tekst. Volim da čitam, i često na nečiju preporuku odaberem knjigu. Trenutno čitam dva toma Milosava Babovića, odličnu hroniku, priču o predratnom i ratnom periodu, i kasnije Jugoslaviji. Politička je, ali dobra hronika."

Koja ti je omiljena knjiga?

"Ne znam, to se stalno menja, kroz život čitaš u zavisnosti od interesovanja i trenutka. Tokom srednje škole, kada sam pripremao prijemni za Akademiju, bio je to 'Zločin i kazna', pošto sam želeo da spremim jedan monolog iz te knjige. U tom periodu, Dostojevski me je 'pomerio'"

Koje tri knjige bi svakome preporučio da pročita do 18. rođendana?

"Sigurno nešto od Dostojevskog, najpre 'Bele noći', zatim 'Kockara', knjige koje se lakše čitaju u tom uzrastu. Od domaćih, preporučujem Dejana Stojiljkovića, on veoma uzbudljivo meša fikciju i činjenice, prave sa izmišljenim likovima, i izuzetno je vešt. Skoro sam čitao 'Kainov ožiljak', tu su i 'Duge noći i crne zastave', pa 'Konstantinovo raskršće'... Preporučio bih i nešto od Hemingveja, recimo 'Sunce se ponovo rađa', to je avanturistička, romantična i poučna priča koja se lako čita i dobra je za 'početnike'. Tu su i Džek London, Leonid Leonov, i mnogi drugi", rekao nam je glumac.

Podsetite se našeg intervjua sa Markom!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE