• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta poznati preporučuju?

Izvor mondo.rs

Evo šta su vam u 2015. preporučivale naše slavne ličnosti iz sveta filma, muzike, kulture...

 Poznati preporučuju knjige Izvor: MONDO, Stefan Stojanović, YouTube
Izvor: MONDO, Stefan Stojanović, YouTube

Tokom 2015, brojne poznate licnosti su vam nedeljom ujutru preporucivale knjige za citanje do 18. rodendana, evo koje su knjige oko kojih su se svi "složili"!

"Mali princ" Antoana de Sent-Egziperija ubedljivo je knjiga koju poznate licnosti savetuju mladima da procitaju, nju su najpre preporucili Zoran Kesic, Bajaga, Yasserstain, Dejan Lutkic, Viktor Lazic, Strahinja Blažic, Lazar Dubovac, Irfan Mensur i Ljubivoje Ršumovic. Mirela Priselac iz grupe Elemental jedina je savetovala deci da ovu knjigu NE citaju, jer nece razumeti sve njene nijanse do odredenog uzrasta.

Dž. D. Selindžer i njegov "Lovac u žitu" izbor su Marcela, Irfana Mensura, Milene Depolo, Dragoljuba Dende, Miloša Vlalukina, Vuka Ršumovica, Katarine Markovic i Strahinje Blažica.

Branko Copic je autor po izboru Andrije Miloševica, Gradimira Stojkovica, Uroša Petrovica, Ivana Ergica, Dejana Lutkica i Aleksandre Simic. Hermana Hesea preporucuju Bajaga, Jelena Puzic, Žarko Stepanov, Aleksandar Ilic, Viktor Lazic i Mile Kekin. Fjodor Dostojevski pisac je po izboru Marka Janketica, Ivane Mihic, Milenka Tepica i Ivana Ergica.

Ernest Hemingvej autor je kojeg su odabrali Marko Janketic, Stevan Filipovic i Branislav Platiša.

Strahinja Blažic, Milena Bogavac i Milenko Tepic preporucuju "Kada su cvetale tikve" Dragoslava Mihailovica. Dela Carlsa Bukovskog "lektira" su za Darka Marjanovica iz Beogradskog Sindikata, kao i glumice Goricu Regodic i Katarinu Markovic.

Domace poznate licnosti iz sfere kulture ocigledno vole žanr fantazije, pošto Jelena Puzic i Yasserstain navode "Harija Potera", Bob Živkovic i "Gospodara prstenova" i "Pesmu leda i vatre", a Bvana iz Lagune vam porucuje da nikako ne preskocite Terija Praceta. Za Tolkina se izjasnio i Dragoljub Denda, Stevan Filipovic predlaže vam i Džordža Orvela, i Daglasa Adamsa, ali i Ricarda Dokinsa za one koje nauka ozbiljnije zanima. Dela Nila Gejmena preporucuju vam još Bvana iz Lagune, Gorica Regodic i Luk Blek.

Stripove našim citaocima preporucuju Bajaga ("Korto Malteze"), Darko Marjanovic iz Beogradskog Sindikata ("Kelvin i Hobs"), dok Vuk Ršumovic, Miloš Vlalukin i Marcelo takode predlažu stripove, ali izbor prepuštaju vama.

Zanimljivo je da su se za avanture odlucili samo neki od njih. "Beskrajnu pricu" Mihaela Endea preporucili su vam Kesic i Denda, voditelj je dodao i "Robinzona Krusoa" Danijela Defoa, a Dejan Lutkic i Isidora Bjelica "Toma Sojera" Marka Tvena.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE