• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd odaje počast Dejvidu Bouviju!

Izvor mondo.rs

Beograd će odati počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan 5. Maja u Kinoteci, rekao je gradski menadžer Goran Vesić nakon sastanka sa organizorima izložbe Barbarom Garčević i Sergejom Trifunovićem.

 Beograd - omaž Dejvidu Bouviju u Kinoteci Izvor: MONDO, YouTube/montaža MONDO

 "Beograd je uvek bio prestonica ovog regiona i grad na koji se drugi ugledaju, upravo zato smo ponosi jer ćemo biti prvi grad u ovom delu Evrope koji će odati počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju posebnim omažom koji ćećtrajati od 5. maja do početka avgusta u Kinoteci. U okviru omaža Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića koji je jedan deo života proveo sa ovim umetnikom, i čitava izložba je rezultat želje da se ti trenuci ovekoveče”, rekao je Vesić.

Pored ove, građani će moći da vide i izložbu dela naših umetnika koja su posvećena Bouviju ili inspirisana njegovim delom, reviju filmova u kojima je igrao, a u Akademskom parku biće organizovan koncert na kojem će nastupiti naši poznati muzičari.

Izložba Brajana Rašića je trebalo da bude izložena u Beogradu pre dve godine, a u izboru fotografija je učestvovao sam Bouvi.

"Naša javnost će biti u prilici da vidi ekskluzivno i fotografije snimljene na njegovom poslednjem koncertu”.

Producent izložbe Sergej Trifunović je zahvalio Vesiću I Beogradu na brzom odgovoru da se organizuje ovakva izložba.

"Hvala Beogradu što je prihvatio da organizujemo omaž, jer nema grada u ovom delu Evropoe koji je pre zaslužio da se to dogovori od našeg grada zbog svega što je bio u prošlosti. Nadam se da je organizovanje ovog omaža znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju kako je to bilo devedesetih godina prošlog veka. Omaž će trajati tri meseca i Beograđanima, ali i našim gostima ćemo ponuditi svakodnevni program i verujem da ćemo se na taj način odužiti Bouviju za sve što je dao ne samo muzici već i filmu i kulturi uopšte", rekao je Trifunović

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loi

Trifunovic je klasican dzulovan koji se gura svuda gde mu nije mesto. Idi, brate, u Monteavidea i vozi chips....

pomoravlje

A znaci bila je pra subota, a kad se pada 40 dana....jel' ste narucili narikace ili da trazimo po oglasima...? Neznam dokle cete vi iz BG-a da palamudite vise i krenete da sacuvate nesto nase domace....? Dosta slihtanja nasim "prijateljima"...dokazanim "partnerima"! Ova kritika je dobronamerna i nista drugo... Pozdrav braco, ne zamerite.

Natasa

@pomoravlje Oladi!

SERIJE