• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Jura": Tužilaštvo da istraži optužbe

Izvor MONDO/Agencije

Ministar Aleksandar Vulin pozavao je danas tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji "Jura" u Leskovcu.

Vulin kaže da takve optužbe prevazilaze nadležnosti Inspekcije rada, a javnost Srbije mora da sazna punu istinu o osnovanosti tih optužbi.

"Ovde se od strane pojedinih ljudi govorilo da se radnici tuku metalnim štanglama, da nose pelene, čak da postoji seksualno uznemiravanje prema zaposlenim ženama u toj korporaciji - a to prevazilazi nadležnost Inspekcije rada", rekao je Vulin novinarima posle posete republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i pozvao tužilastvo da se uključi u slučaj.

Prema njegovim rečima, nadležni organi treba da urade sve što je potrebno da se dođe do pune istine, jer su to veoma ozbiljne optužbe koje ne mogu da nestanu.

"Ako je neko tukao radnike i silovao žene taj neko će morati da odgovara. Ili se to desilo ili nije, u oba slučaja očekujem da neko bude odgovoran za to", naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, Inspekcija rada je kontrolisala sve prigovore koje je dobila i čak i više od toga, ali da ne može da kotroliše da li je bilo silovanja.

"Očekujem od tužilaštva da se u najskorije vreme uključi i da proveri šta se tu desilo, ili je neko rekao strašnu optužbu zbog koje treba da odgovara, jer nije tačna, a ako je tačna neko će morati da provede ozbiljno vreme u zatvoru", istakao je Vulin.

On je naglasio da je Inspekcija rada u proteklih godinu dana sedam puta već bila u kompaniji Jura, a poslednji put preključe pre nego što se bilo šta govorilo i pisalo u novinama.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djoka

Što se bre ovaj Vulin pravi nevešt, kao ne zna on da je uzrok ovakvog ponašanja poslodavaca upravo njegov (Vulinov) zakon o radu.

Dragisa

Ministar pratilac vucka, nesto prica. Bolje ne otvaraj usta.

Pravda

Kakav jo ovo lik. Pa Inspekcija rada je vec trebala da se bavi tima, pa ako postoji sumnja da je pocinjeno KD tuzilastvo.

special image