• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mando, nedostajaćeš nam! (FOTO, VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor mondo.rs

U Narodnom pozorištu održana komemoracija velikom glumcu, kolege plakale kao kiša. Sahrana će biti na Novom groblju.

Veliki broj kolega, prijatelja i poštovalaca rada Milorada Mandića Mande okupio se na Velikoj sceni Narodnog pozorišta da prerano otišlom glumcu oda počast.

Nikola Đuričko otkrio je kada je shvatio da je Manda bolji čovek i glumac, ali i duhovitiji, od njega...

Manda komemoracija Nikola Đuričko
Izvor: MONDO

I oni koji su se najviše kontrolisali, ipak su popustili pred lavinom emocija kada su se Mandina pozorišna deca, mali glumci iz "Buhe", pozdravili od svog Kapetana Kuke simboličnim gestom - svi su podigli ruke zgrčene u kuke u vazduh.

Manda komemoracija deca
Izvor: MONDO

Anica Dobra prisetila se njihovih filmskih poljubaca "Mandinom tehnikom".

"Kada smo snimali 'Već viđeno', trebalo je da se poljubimo. Pogledao me i rekao - da vežbamo? Ja nisam htela, pa smo se dogovorili da, po Mandinoj tehnici, 'muljamo u prazno'. Dvadeset godina kasnije, opet je trebalo da se ljubimo na snimanju 'Ivkove slave', ali tada smo već znali za foru... U tom ostvarenju pronašao je svoju omiljenu pesmu, 'Nesanicu'. Mando naš, bio si umoran, sada odmaraj. A vas molim da se svi, kada čujete 'Nesanicu', setite njega barem na trenutak", rekla je kroz suze glumica.

Andrija Milošević posvetio mu je nezaboravnu poeziju Volta Vitmena "O, kapetane moj", a Radoš Bajić govorio je o neverovatnoj popularnosti Milašina kod najmlađih gledalaca.

Komemoracija Manda Radoš Bajić
Izvor: YouTube

Nakon tog prisećanja, Bajić je nastavio oštro.

"Zašto su svi ti veliki glumci otišli pre 60. godine? Ne bi nam bilo naodmet malo stida, da se zapitamo šta svi ti ljudi dobijaju od države - koje olakšice, počasti, nagrade, koje honorare? Prvak drame Narodnog pozorišta ima manju platu od kuvarice u Skupštini. Mnogi od nas bore se za golu egzistenciju", rekao je on.

TUŽNA GODIŠNJICA: 20 godina "Lepih sela"

Nikola Kojo, Voja Brajović, Gordan Kičić, Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Milan Kalinić, Mirka Vasiljević, Sloboda Mićalović, Kalina Kovačević, Dejan Lutkić, Andrija Milošević, Goran Jevtić, Viktor Savić, Dragan Vujić Vujke, Dragan Petrović, Srđan Todorović, Nebojša Bradić, Dubravka Mijatović, Vesna Trivalić, Nenad Okanović, Boda Ninković, Milan Kalinić, Borka Tomović, Aleksandar Radojčić, Donka Špiček, Anita Mančić, Radmila Živkoić, Nataša Ninković, Staša Koprivica, samo su neki od Mandinih kolega, saradnika i prijatelja koji su došli da ga isprate na večni počinak.

Glumica Borka Tomović pročitala je, između ostalih, telegrame saučešća Novaka Đokovića, ali i porodice Bate Živojinovića.

"Šta se to tako važno igra gore, pa je Manda morao opet da stane pored Bate", napisali su Lula, Jelena i Miljko Živojinović.

HUMANO: Kolege pomažu Mandinoj porodici!

Glumac koji je uveseljavao decu, kako na televiziji, tako i u pozorištu, a odrasle oduševljavao dramskim ili komičnim ulogama, biće sahranjen u 13.30 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Najnovije vesti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Dragan Nikolic,Marinko Madzgalj,Bata Zivojinovic i sada Milorad Mandic Manda.... Hvala vam za sve! Tuga...

Jelena

Iskreno saucesce Mandinoj porodici veliki je gubitak izgubiti jednog ovakvog divnog coveka.

Pavlovic

Zasto svu ovu gospodu moramo da gledamo ovako,zasto ih nema na tv-u,zasto pustate one parove i ono sto nas truje a ove ljude gledamo samo kad neko od njih nas napusti. :/ Zasto???

SERIJE