• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKC ostaje!

Izvor mondo.rs

Studentski kulturni centar ostaje tamo gde je i sada, ne menja namenu, niti naziv, rekao je ministar prosvete.

 Studentski kulturni centar ostaje u gradu, neće se preseliti

Studentski kulturni centar nece se "preseliti" na Novi Beograd, kao što je nezvanicno najavljeno, prenosi "Politika".

"Naš cilj nije ukidanje SKC, niti Doma kulture Studentski grad (DKSG), vec da se reorganizuju ustanove kojima se niko do sada nije bavio, koje imaju lošu strukturu zaposlenih, slabo su opremljene, nude loše sadržaje. Država više nece da placa nerad. Na njima je da ponude drugacije, nove programe za studente kojima su i namenjeni i zbog kojih postoje," izjavio je za taj list ministar prosvete Mladen Šarcevic.

Plan je da konacno "pocnu da rade", kao i druga satelitska tela koje finansira Ministarstvo prosvete, poput Zavoda za udžbenike, Centra za promociju nauke, Zavoda za unapredivanje vaspitanja i obrazovanja, istice Šarcevic

Ministar je dodao da su "price u javnosti otišle predaleko, da su puštene sa namerom da se održi postojece stanje", kao i da su SKC i DKSG samo deo plana da tzv. satelitska tela koje finansira Ministarstvo prosvete pocnu da rade na pravi nacin.

Upitan šta su to "satelitska tela" cijim radom nije zadovoljna država, Šarcevic odgovara da su u pitanju javna preduzeca Nuklearni objekti Srbije, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapredivanje vaspitanja i obrazovanja i studentski centri.

"Niko do sada nije proveravao rad ovih ustanova, koliko imaju zaposlenih i šta oni rade? Ja kao menadžer to ne mogu da dozvolim, odgovoran sam gradanima, potpisujem plate, a država nece više da placa neradnike. Mnogi od njih samo sede, primaju platu i cekaju penziju," rekao je on.

U petak ce biti organizovan sastanak upravnih odbora ddve ustanove sa predstavnicima sindikata, kako bi se culo kakve ideje imaju za unapredenje rada.

"Niko od zaposlenih nece ostati bez posla, cak je za neke od njih vec zainteresovana Viša turisticka škola," istakao je ministar.

On je kao pozitivan naveo primer Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, koji ima 50.000 studenata i 19 zaposlenih.

"Sa tako malo ljudi, oni rade fenomenalno i na svom terenu, i u medunarodnim okvirima. Novi Sad ce 2019. biti prestonica mladih Evrope, izborili su se za to u jakoj konkurenciji. I Niš i Kragujevac imaju po jedan centar, samo Beograd ima dva, sa ad hoc programima i 125 zaposlenih na 100.000 studenata," rekao je on.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rex

Super, dajte sad ljudima da organizuju izložbe i koncerte, kao što su nekad u vreme novog talasa bili nebojša pajkić, moma rajin i ekipa, kada je sve prštalo od događaja i pozitivne energije.

SERIJE