• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto se avion zove "Goran Bregović" FOTO

Izvor mondo.rs

Posle Novaka Đokovića, Vlade Divca, Predraga Mikija Manojlovića, Dejana Stankovića i Nikole Tesle na šestoj letelici "Er Srbije" ispisano je ime prvog čoveka nekadašnje rok grupe "Bijelo Dugme".

 Avion Er Srbije dobija ime Goran Bregović Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Bregović je tako postao peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog nemerljivog doprinosa srpskoj i svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa "Žive legende", navodi se u saopštenju "Er Srbije."

Avion Erbas A319, sa svojim novim imenom “Goran Bregović” sveže utisnutim na trup aviona, predstavljen je danas na specijalnoj svečanosti u hangaru na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Programom "Žive legende" se odaje priznanje građanima Srbije koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu, a do sada su letelice dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu, fudbaleru Dejanu Stankoviću, kao i zvezdi srpskog i evropskog glumišta Predragu "Mikiju" Manojloviću.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: "Goran Bregović autor je nekih od najpoznatijih pesama, koje se već decenijama vole i pevaju ne samo u Srbiji i regionu, već i širom planete i veoma nam je drago što avionu dajemo ime u njegovu čast."

“Goranu je pošlo za rukom da hrabrim spajanjem naizgled nespojivih muzičkih pravaca i stilova stvori melodije koje će trajati dugo i čiji su vrednost i kvalitet prepoznati u celom svetu. Inovativnim i odvažnim pristupom, uz veliku posvećenost, Goran je nadrastao regionalne okvire i postao globalni brend. Njegov uspeh može se uporediti sa uspehom Er Srbije, koja za svoje rezultate baš danas u Njujorku prima nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija od uticajnog Er transport vorlda (Air Transport World)"

 “Do sada smo u okviru ovog programa tri aviona nazvali po poznatim sportistima, a jedan po našem proslavljenom glumcu, tako da je pravo vreme bilo za jednog velikog muzičara", rekao je Kondić.

Posada aviona Dejan Stanković želi vam ugodan let

Goran Bregović je srpski muzičar i tekstopisac, vođa Orkestra za svadbe i sahrane.

Upoznajte avion Er Srbije – Novak Đoković

Bio je član nekadašnjeg Bijelog dugmeta, jedne od najpopularnijih rok grupa u tadašnjoj Jugoslaviji krajem 70-ih i 80-ih godina.

Bregović je bio vođa i jedini stalni član grupe za sve vreme njenog postojanja. Nakon raspada grupe, Bregović je komponovao za umetnike poput Igija Popa i Sesariju Evoru.

Takođe je komponovao muziku za filmove Emira Kusturice.

Evo šta je on danas izjavio povodom ovog priznanja:

A šta Bregović kaže o priznanju

Komentari 138

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DS1989

A Nebojsa Covic?

Moka

Ja se definitivno selim iz Srbije, odoh u Bosnu, tamo se makar ne pro***avaju ovoliko.

brane121

@Moka srecan put....

special image