• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte avion Er Srbije – Novak Đoković

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Er Srbija je danas predstavila svoj prvi avion koji će nositi ime proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

 Upoznajte avion Er Srbije – Novak Đoković Izvor: MONDO, Lana Stošić

Izvor: MONDO, Lana Stošić

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla danas je pre podne zvanično predstavljen a uveče i svečano pušten u rad prvi avion koji je ušao u flotu Er Srbije. Reč je o avionu "erbas A319".

Prvi "erbas" u novim bojama-  crvenoj, plavoj i beloj sa novim logom koji je dizajnirala studentkinja Tamara Maksimović predstavio je javnosti prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

"Danas predstavljeni avion Er Srbije nosiće ime najpoznatijeg živog Srbina", rekao je tada zagonetno prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a novinari su zaključili da će se avion zvati Novak Đoković. Uveče se ispostavilo da su bili u pravu, jer je na svečanosti pred uglednim domaćim i stranih zvanicama na avionu otkriven natpis sa globalno prepoznatljivim imenom i prezimenom.

Novak oduševljen idejom

Naš najbolji teniser je bio oduševljen idejom da jedan od aviona u floti nacionalne aviokompanije Air Serbia ponese njegovo ime. Nakon što mu je početkom oktobra saopšten ovaj predlog, Novak se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno ustupio je korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, stoji u saopštenju njegove pi-ar službe.

"Srećan sam ako mogu da pomognem mojoj državi u naporu da, zajedno sa Etihadom, vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i vazduhoplovstvu", rekao je Novak.

Na jutarnjem predstavljanju vicepremijer je izjavio da će Er Srbija poleteti i ka SAD, a letovi ka EU su nesporni:

"Avion Er Srbija će leteti za SAD do kraja 2014. godine. Što se tiče letova za EU oni će biti dvostruko povećani", rekao je Vučić, čime je demantovao da će nova srpska avio kompanija imati problema sa dozvolama za letove ka SAD i EU.

On se našalio i dodao da jedino postoje nesuglasice gde treba leteti u SAD, da li u Njujork ili neki drugi grad.

Vučić je rekao i da će Er Srbija najviše pažnje posvetiti čistoći aviona, a što se tiče usluge još je dodao:

"Prepoučio sam Er Srbiji da u avionima putnicima služe srpske specijalitete i naša vina."

Prema rečima Aleksandra Vučića Er Srbija će biti najuspešnija aviokompanija u regionu.

Vučić je nakon otkrivanja aviona rekao da je otvaranje "Er Srbije" označava novi početak za avio industriju u našoj zemlji.

"Važna i uspešna kompanija je od vitalnog značaja za ekonomski razvoj Srbije i doneće milione dolara godišnje našoj ekonomiji.", rekao je on.

Vučić je istakao da je Etihad, kompanija koja je državi parner u ovom projektu,   firma koja je porasla brže nego bilo koja druga nacionalna avio kompanija u poslednjoj deceniji.

"Dugoročno Er Srbija će doneti uzbudljive mogućnosti zapošljavanja za mnogo mladih Srba punih entuzijazma sa mnogim veštinam i talentima koji će avio kompaniju povesti napred i ojačati našu privredu", istakao je Vučić.

Vučić je, na promociji  aviona primetio da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, imajući u vidu da smo, kako je rekao, "uspeli da promenimo odnos ponašanja i način razmišljanja kako se ulaže državni novac".

On je poručio da novac više neće služiti za "bacanje u bunar", već za investicije i ulaganja u kompanije, koje će se boriti za poziciju najboljih na tržištu i da budu profitabilne.

On je rekao da će Er Srbija biti ponos svakog građanina zemlje i da će se po prvi put pokazati da i u državnoj svojini može da se napravi preduzeće sa uspešnim i modernim menadžmentom.

Mesto za 14 živih legendi

Među prisutni zvanicama na večerašmnjm svečanom "puštanju u pogon" aviona nazvanog po jednoj od najvećih današnjih svetskih zvezda i čoveka koji se smatra nacionalnom znamenitošću, bili su i članovi Đokovićeve porodice.

"Novak Đoković je dobro poznat i omiljen u Srbiji i savršeno se uklapa u našu novu viziju i posvećenost cilju da postanemo vodeći avioprevoznik u regionu", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Ime Novaka Đokovića na avionu samo je prvo iz program "Živih legendi Srbije", koji će uključiti imena do 14 Srba, naših savremenika, čija lokalna i međunarodna dostignuća mogu da služe kao inspiracija i koja mogu da se poistovete sa novim brendom Er Srbije.

Vučić je rekao da je uveren da će građani Srbije i svi koji budu koristili usluge Er Srbije za nju imati samo reči hvale.

On je dodao da ovo pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i da ume da učestvuje i razvija i poslove kao što je stvaranje aviokompanija.

Vučić je rekao da očekuje da će Er Srbija za godinu dana postati profitabilna kompanija koja će državi plaćati poreze i doprinose i zaključio da je to nova politika da se stvaraju uspešna preduzeća na korist građana.

Prvi srpski "erbas" je vazduhoplov sa 128 sedišta a uslediće dolazak još osam "erbasa" A 319 aviona koje je Er Srbija uzela na lizing.

Očekuje se da će Er Srbija dobiti šest aviona u narednih dva meseca od kojih je svaki opremnljen tako da omogući prijem osam putnika u novoj kabini biznis klase , kao i 120 u ekonomskoj klasi. Još četiri Erbasova aviona biće dostavljena sledeće godine.

Er Srbija već sutra uspostvlja letove ka Abu Dabiju, dok će letovi ka Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu biti realizovani do kraja 2013. godine.

Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.

Er Srbija takođe planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Tagovi

Komentari 63

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keka pfc

Zašto baš to ime novak đoković ko je on ja za njega nisam nikada čuo

SASKA

Bas mi drago navijam za Dzokovica a i dobra je reklama Strelce dodji da letimo zajedno

Milan Sd

Boze kakvih bljuvotina sam se ovde nacitao za kratko vreme da nije normalno..Pa bre kukate ko neke babe...Sve vam smeta...U zemlji Srbiji niti valja Etihad niti Mubadala-dve kompanije koje su svetske..A sto se ne pitate ciji je ovo komp ili mobilni da bih izneo sopstveno misljenje???Samo mi nije jasno ko prati Farmu i kako postoji kad je niko satro ne gleda??Pitanja-ko je Novak Djokovic je smesno...Pa taj covek kada god je bilo organizovao je manifestacije za prikupljanje pomoc i deci iz Srbije koja bukvalno nemaju..Nebitno,jer svako ima svoje misljenje,ali radujmo se bar necemu pozitivnom sto se desava...

special image