• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP10: Oni su najviše razočarali do sada!

Autor Milutin Vujičić

Očekivali smo da budu na starom nivou, da opravdaju novac uložen u njih ili da prosto OVO bude ta sezona u kojoj će eksplodirati... Za sada, do ulaska u 2019. godinu, debelo su izneverili očekivanja. Ali, još mogu da se poprave!

Ulazak u drugi deo sezone idealan je period za rezime do sada urađenog!

Potrebno je nekoliko meseci da bismo mogli da kažemo ko je ostavio kakav utisak, a ovoga puta MONDO je za vas izdvojio listu igrača koji su imali razočaravajuću jesen i zimu 2018/19, daleko ispod očekivanja.

Neki u odnosu na novac uložen u njih ovog leta, neki u odnosu na "tempo" koji su zadali u sezonama iza nas, a neki u odnosu na "hajp" koji vlada u javnosti...

GDE SU, ŠTA RADE: ZA OVE FUDBALERE NE ZNATE GDE IGRAJU!

Preostaje im da nas impresioniraju u 2019. godini, pošto drugu polovinu 2018. godine neće pamtiti po svojim blistavim partijama, a dobra vest je da je uvek važniji onaj "utisak na kraju", tako da još uvek stignu da se "izbrišu" sa liste razočaranja.

Mi smo za vas izdvojili listu od deset najvećih razočaranja, a u komentarima nam pišite koga biste vi dodali ili "precrtali" sa našeg spiska!

Krenimo redom...

TOMA LEMAR (ATLETIKO MADRID)


Ako ovako nastavi - sigurno najveći promašaj letnjeg prelaznog roka.

Talentovani francuski fudbaler je dugo bio na radaru Čelsija, Arsenala i Liverpula, da bi ovog leta neočekivano stigao u Atletiko Madrid koji je za njega platio rekordnih 70 miliona evra, ali za sada od njega ne dobijaju ono što su "keširali" za 70% prava na njega.

Sve do ovog vikenda nije bio pod naročitim kritikama iz Španije, ali posle njegove najlošije partije ove sezone protiv Sevilje (1:1) - "Marka" ga je ozbiljno prozvala. Vodeći španski list se zapitao kako je moguće da na "Pishuanu" nije imao jednu ispravnu odluku, zbog čega je delovao toliko nesigurno i nervozno, ali i kako je moguće da ga je Atletiko toliko platio...

Doskorašnji fudbaler Monaka ne donosi prevagu po levom i desnom krilu u La Ligi, tako da je do sada zabeležio tek po gol i asistenciju.

Ipak, ima poverenje Simeonea koji želi da ga stalnim igranjem probudi...

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (LACIO)


Nažalost, na listi je i jedan naš fudbaler...

Od Sergeja Milinković-Savića se očekivalo da ovog leta promeni sredinu i dobro "naplati" fenomenalne partije u dresu Lacija, ali u drugoj polovini godine ništa nije bilo po njega - ni u klubu, a ni u reprezentaciji.

Pod posebnim pritiskom je obukao dres "orlova" i nije impresionirao onako kako se očekivalo na Mundijalu, odigrao je dobro samo protiv Kostarike, dok su ga možda pomalo i "opile" priče o prelasku iz Lacija i konstantnim napisima u medijima (Klaudio Lotito i Mateja Kežman) da će napustiti Rim za sumu između 100 i 150 miliona evra...

Kada je ostao član Lacija, i potom potpisao novi ugovor, nije uspevao da povrati formu iz prošle sezone zbog čega je bio i na meti navijača.

Od običnih zvižduka do rasističkog transparenta, SMS-u nije bilo lako prethodnih šest meseci pošto je imao problema sa samopouzdanjem, da bi pogodak protiv Kaljarija naterao i suze radosnice na njegove oči.

Posle toga je još jednom bio strelac, a nadamo se da će se boljim partijama "samoizbrisati" sa ove liste razočaranja!

VILIJAN BORHES DA SILVA (ČELSI)


Bio je na korak od transfera u Barselonu i teško da će ikada više Čelsi na "stolu" imati ponudu od 80 miliona evra za veštog driblera iz Brazila...

Vilijan (30), po pravilu, najbolje partije u dresu Čelsija pruža kada čitavoj ekipi ne ide, tako je bilo u poslednjoj sezoni Žozea Murinja i Antonija Kontea na klupi ovog tima, dok kada su to takmičarske godine u kojima se bore za trofeje - tu je mnogo "tanji".

Možda je najveći problem u njegovoj igri nekonstantnost, dok se ove sezone još uvek čekaju "bljeskovi" kakvi su tipični kod njega!

Za 20 nastupa u Premijer ligi zabeležio je samo dva gola i četiri asistencije, iako se očekivali da će njegova statistika biti daleko popunjenija pošto je na "Bridž" došao menadžer koji forsira atraktivan fudbal.

Umesto toga, Vilijana često vidimo kao sebičnog u završnici napada, uz obaveznu ljutnju kada zbog neubedljive partije napušta igru. Slično je i sa Moratom!

ROMELU LUKAKU (MANČESTER JUNAJTED)


Ne bismo pogrešili ni da smo stavili Pola Pogbu ili Aleksisa Sančeza, ali ako u obzir uzmemo i njihove nastupe šest meseci ranije - onda to i nije toliki šok.

Lukaku je igrao veoma dobro za Mančester junajted protekle sezone, imao je fenomenalan nastup na Mundijalu, ali je potom po ponovnom oblačenju dresa "crvenih đavola" prosto nestao, a možda je i njegova "golgeterska" forma otkaza koštala Žozea Murinja.

Napadač u koga je u jednom trenutku imao bezuslovno poverenje počeo je da "trokira", lako je uočiti i problem sa kilažom, a videćemo da li je to bila samo faza.

Prvi deo sezone je za njega bio prilično prosečan - do Nove godine samo šest golova.

GONSALO GEDEŠ (VALENSIJA)

Ni blizu forme iz prošle sezone...

Portugalac je došao kao "vunderkind" u Pari sen Žermen, nije dobio dovoljno prostora i zbog toga je prosleđen u Valensiju, a njegove prošlogodišnje partije (6 golova, 11 asistencija) naterale su "škrte" ljude sa "Mestalje" da ga pazare za 40 miliona evra.

PSŽ je hteo i više, nadao se da će neko od Engleza ponuditi više, dugo su oklevali sa transferom, tako da je Gedeš tek u poslednjim danima avgusta postao član Valensije.

Nije prošao pripreme sa ekipom, nije imao veliki odmor zbog Mundijala, a zbog potpisa je oklevao i sa operacijom zadnje lože koja ga muči već mesecima unazad. Delovao je sporije i manje motivisano ove sezone - što je jedan od razloga posrtanja "slepih miševa".

Na ulasku u 2019. godinu nema niti gol za Valensiju, zabeležio je samo jednu asistenciju, a na kraju se odlučio i na operaciju prepona koja bi mogla da znači povratak na staro.

Ovako je na listi najlošijih pojačanja ove sezone...

GABRIJEL ŽESUS (MANČESTER SITI)


Ispromašivao se mladi napadač na Mundijalu, a to kao da ga i dalje mori...

Gabrijel Žesus je jedno vreme bio izuzetno važan igrač za Mančester siti, bilo je priča o tome da je vreme da "istisne" Serhija Aguera iz startne postave, međutim povrede i nešto lošija forma po povratku na teren usporili su njegov napredak do najvećih zvezda.

Žesus je imao izuzetno loše Svetsko prvenstvo na kome je u svakom susretu bio starter i nije uspeo da se upiše u strelce, zbog čega su navijači "upirali prstom u njega".

Pogodak u drugom kolu protiv Hadersfilda, kada je igrao u tandemu sa Aguerom, trebalo je da znače povratak u pravu formu, međutim usledila je prava patnja za njega i bio je bez gola narednih 15 utakmica, izgubio je samopouzdanje, poverenje Gvardiole...

Ukoliko Siti želi na titulu, mora i Gabrijel da se probudi do kraja!

KUTINJO (BARSELONA)

Izvor: MN Press


Ostajemo kod Brazilaca!

Prošlo je godinu dana otkako je Kutinjo stigao u Barselonu u rekordnom transferu za Katalonce, ali i dalje se ne može reći da je ključni i neizbrisivi deo tima Ernesta Valverdea...

Tome su malo kumovale povremene povrede, pomalo i to što Kutinjo i dalje nema "fiksnu" poziciju, kao i to što lopta nije najčešće kod njega u nogama, pošto sve počinje i završava se dodirom Lionela Mesija, zvanično petog (!!!) najboljeg igrača sveta.

Kutinjo, zapravo, ne igra toliko loše, ali od igrača plaćenog 130 miliona evra - se očekivalo mnogo više, bar se tako pod lupu stavlja svaki potez njegovog saigrača Dembelea.

Kada ne postiže golove od kojih "vilica pada na pod" - Kutinjo ne doprinosi toliko mnogo igri Barselone, čak se u ovom trenutku priča o "trejdu" sa Pari sen Žermenom za Kilijana Mbapea, mada to deluje prilično nerealno.

Četiri gola i asistencija je sigurno mnogo manje od onoga što je Barselona imala na umu kada je mesecima ubeđivala Kutinja da dođe na "Nou Kamp".

KRISTIJAN PULIŠIĆ (DORTMUND)


Izučavaće se kako je Borusija iz Dortmunda uspela da zaradi 64 miliona evra na igraču kome je do isteka ugovora ostalo godinu i po dana, a koji je ove sezone odigrao 485 minuta.

Šalimo se malo, jasno je koliko će dolazak Amerikanca na "Stamford bridž" povući novih sponzorskih ugovora, ali striktno fudbalski gledano - Pulišić je u ovom trenutku skoro pa lošiji fudbaler nego kada se "pojavio" u Bundes ligi kod Jirgena Klopa...

Momak koji može da igra na svim pozicijama u napadu je drastično stagnirao, nije napravio "bum" kada se to čekalo od njega, pa je tako ove sezone izgubio i mesto startera pošto zadatke fenomenalnog trenera Lusijana Favra daleko bolje izvršava dve godine mlađi engleski fudbaler Džejdon Sančo, koji je doprinosio golovima i asistencijama.

Pulišić je ove sezone upisao tek jedan gol uz dve asistencije, a poslednji put starter je bio još u septembru.

Hoće li uspeti u Čelsiju da zameni Vilijana ili Pedra? Mora MNOGO bolje od ovoga.

MANUEL NOJER (BAJERN)

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


Jedini golman na listi, iako je "materijala" bilo i u drugim timovima.

Legendarni nemački čuvar mreže je već neko vreme "bleda kopija" golmana koji se stavljao u istu ravan sa Kasiljasom i Bufonom, ali za sada se ispostavlja da je njegov "rok trajanja" bio daleko kraći od pomenutih "vina", koji ponekad deluju kao da imaju natpis "neograničeno".

Teška povreda ga je odvojila gotovo sezonu van terena, "na silu" se vratio tokom Mundijala i tamo imao partije za zaborav.

Mnogi smatraju da bi teško bio starter i u Bajernu da nije godinama gradio takvo ime, a krajem novembra bio je i najlošiji golman Bundes lige - ukoliko gledamo procenat odbranjenih šansi (.441) među golmanima koji su više od osam puta stajali između stativa...

Dobra vest za njega je da su mnogi golmani doživljavali i "drugu mladost", pa se to i dalje očekuje i od njega uprkos svim problemima s kojima se suočavao.

POLA REAL MADRIDA!

Nismo mogli da izdvojimo samo jednog igrača, pa smo odlučili da poseban deo top-liste posvetimo trostrukom uzastopnom šampionu Evrope i Sveta koji "ne zna gde udara".

Naravno, glavni razlog tome je odlazak Kristijana Ronalda, koji je bio "sve i svja" Real Madrida, odnosno trenera Zinedina Zidana koji je znao kako da ekipu drži na okupu, a koji je osetio da će uslediti pad u formi nakon dominacije fudbalom kakva nije viđena u ovom veku.

Ko je daleko ispod očekivanja?

Pre svih Luka Modrić, koji je od Mundijala ispod svog nivoa - kako kod Lopetegija, tako i kod Solarija, ali nije usamljen u tom neprepoznatljivom kraljevskom ruhu...

Vrlo loše partije pruža i njegov saradnik na sredini terena Toni Kros, koji je doduše podjednako slab bio i na Svetskom prvenstvu, "podbacili" su i španski fudbaleri Marko Asensio, Isko i Serhio Ramos, dok je značajan pad uočljiv i u igri Rafaela Varana koji je u ovoj polusezoni verovatno "nakupio" grešaka koliko nije u prethodne tri godine zajedno.

O igri Karima Benzeme se takođe mnogo priča, od njega se očekivalo da "eksplodira" bez Kristijana Ronalda, ali očigledno je i on navikao da se previše osloni na Portugalca.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Juan

Džordan Pikford, Bernard, Rikardo Gomeš..

q q

GOSPODO GDE JE RADONJIĆ ILI OD NJEGA NIKO NIŠTA NIJE NI OČEKIVAO

Ja

@q q Gde staviti Radonjića među ove igrače, jesi lud?

Najnovije

Kolumnisti