Predstavljamo vam recept za zapečene ćufte, u sosu od paradajza. Pripremaju se jednostavno, a uz testeninu ili krompir pravi su domaći obrok!

Sastojci:

500 grama mlevene junetine

60 grama prezli

50 grama parmezana ili drugog tvrdog sira

100 grama kačkavalja

Četiri čena belog luka

Jedno jaje

Konzerva paradajza pelata

Sveži peršun

Sušeni origano

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi, zagrejte maslinovo ulje, i propržite dva sitno seckana čena belog luka i origano. Umešajte usitnjeni pelat, posolite i pobiberite, i krčkajte na tihoj vatri dok pripremate ćufte.

U činiji izmešajte govedinu, prezle, kašičicu rendanog parmezana, seckani peršun i preostala dva čena belog luka, kao i jaje. Začinite solju i biberom, i vlažnim rukama oblikujte ćufte prečnika oko pet centimetara.

Podmažite dno manjeg pleha maslinovim uljem i poređajte ćufte. Pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, zatim prelijte sosom, odozgo narendajte kačkavalj i pospite ostatkom parmezana. Pecite još 15 minuta i servirajte toplo.

Kako vi pripremate ćufte? Recite nam u komentarima!