Predstavljamo vam recept za piletinu alfredo, recept koji se tradicionalno priprema u Italiji.

Testenina alfredo je ime dobila po kuvaru Alfredu di Leliju, koji ju je pripremao u svojim restoranima u Rimu. Poseban deo ovog iskustva bila je činjenica da je šef Alfredo pripremao testeninu pred gostima, kraj njihovog stola, kako bi videli ceo proces i dobili najsvežiju i najukusniju testeninu.

Vi je možete lako pripremiti kod kuće, a iako je testenina alfredo u početku bila predjelo, dodatkom mesa postala je glavno jelo.

Sastojci:

Dva pileća filea

250 grama suve testenine

Dva čena belog luka

350 mililitara mleka

350 mililitara pileće supe iz kocke

100 mililitara pavlake za kuvanje

Parmezan ili drugi tvrdi sir

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većoj posudi, zagrejte maslinovo ulje. Pileći file isecite na manje komade, i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i stavite na tanjir, a u posudi propržite sitno seckani beli luk.

Dodajte mleko i supu, začinite solju i biberom, i kada provri, umešajte testeninu. Krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne postane al dente, desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte pavlaku i rendani sir, i mešajte dok se sir ne istopi i "pretvori" u kremasti sos. Dodajte komade piletine, promešajte, pospite sa još malo bibera i parmezana i servirajte toplo.

Koja je vaša omiljena italijanska hrana? Recite nam u komentarima!