Predstavljamo vam recept za piletinu alfredo, recept koji se tradicionalno priprema u Italiji.
Testenina alfredo je ime dobila po kuvaru Alfredu di Leliju, koji ju je pripremao u svojim restoranima u Rimu. Poseban deo ovog iskustva bila je činjenica da je šef Alfredo pripremao testeninu pred gostima, kraj njihovog stola, kako bi videli ceo proces i dobili najsvežiju i najukusniju testeninu.
Vi je možete lako pripremiti kod kuće, a iako je testenina alfredo u početku bila predjelo, dodatkom mesa postala je glavno jelo.
Sastojci:
Dva pileća filea
250 grama suve testenine
Dva čena belog luka
350 mililitara mleka
350 mililitara pileće supe iz kocke
100 mililitara pavlake za kuvanje
Parmezan ili drugi tvrdi sir
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj posudi, zagrejte maslinovo ulje. Pileći file isecite na manje komade, i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i stavite na tanjir, a u posudi propržite sitno seckani beli luk.
Dodajte mleko i supu, začinite solju i biberom, i kada provri, umešajte testeninu. Krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne postane al dente, desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte pavlaku i rendani sir, i mešajte dok se sir ne istopi i "pretvori" u kremasti sos. Dodajte komade piletine, promešajte, pospite sa još malo bibera i parmezana i servirajte toplo.
Koja je vaša omiljena italijanska hrana? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti