Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu.
Sastojci:
400 grama testenine bez jaja
Konzerva tunjevine
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
Bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka. Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo. Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.
Na koji način vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Mi vam predlažemo i salatu sa pasuljem i posne pljeskavice, a vi nam svoj izbor recite u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti